Constelatii familiale – Relatia cu banii

CONSTELATII DErelatia-cu-banii NOAPTE

Sambata 22.10.2016 la orele 20.00 va astept la un nou atelier de constelatii sa “descoperim forţele şi legăturile fundamentale care au fost purtate şi transmise de-alungul generaţiilor. ”

In Constelaţii cuvintele vindecă. Nu orice cuvinte. Este vorba despre anumite fraze vindecătoare care ne permit să vorbim limbajul Sufletului în moduri care sunt eliberatoare pentru noi şi cei din jurul nostru- prieteni, iubiţi, soţi, cei dragi, familia, colegii .

Constelatiile sistemice de familie ajuta si opereaza atat la nivel constient cat si inconstient, atat la nivelul inconstientului individual cat si al celui familial, sau colectiv. In consecinta ne ajuta sa ordonam si sa vedem cu mai multa claritate aspecte din biografia noastra sau biografii din trecutul Sistemului nostru, aspecte de care nu ne dam seama, dar in special ne ajuta sa intram in partea noastra inconstienta, unde cateodata se ascunde „dezordinea” cel mai greu de ordonat; ne ajuta sa tranzitam atat prin propriul inconstient cat si prin inconstientul colectiv. Una din particularitatile acestei metode este flexibilitatea si potenta, avand in vedere ca se adapteaza perfect atat la planul cat si la nivelul de dezvoltare pe care dorim sa-l exploram in momentul respectiv; se adapteaza la tema si la momentul pe care dorim sa le lucram. Constelaţiile sistemice lucreaza cu adevărul sufletului.
Pe parcursul unei constelatii, participantii invata sa-si vada propriile comportamente si pe acelea ale persoanelor cu care intra in relatie ca facand parte din angajamentele sistemice ale tuturor membrilor.
Contributia unica in domeniu a lui Bert Hellinger a fost descrierea lui clara si detaliata a loialitatilor invizibile, a dinamicilor si structurilor inconstiente care functioneaza in cadrul familiilor. El a descoperit ca o familie va fi functionala si suportiva pentru toti membrii daca se respecta ‘ordinea’, si va fi disfunctionala in caz contrar. Folosind propozitii si ritualuri vindecatoare el a oferit instrumente si tehnici care sa orienteze clientul de-a lungul acestui proces.
Abordarea lui Hellinger ne arata ca acceptarea a ceea ce este’ are un effect eliberator imediat si este calea cea mai eficienta de rezolvare a complicatiilor(incurcaturilor) sistemice.
“Constelaţiile Familiale sunt un mod de a descoperi forţele şi legăturile fundamentale care au fost purtate şi transmise de-alungul generaţiilor. ”

Constelaţiile sistemice reprezintă o metodă sistemică de vindecare care işi bazează
forţa pe observaţia faptelor care au avut loc in trecut sau au loc in prezent. De fapt este
drumul către ADEVĂR pentru că doar persoanele care sunt pregătite să recunoască
realitatea şi să lucreze in numele adevărului pot obţine rezultate maxime intrebuinţand
metoda Constelaţiilor Sistemice.

Fiecare dintre noi aparţinem unei familii, purtăm în noi istoria familiei, avem în noi conştientul colectiv, care acţionează ca o memorie ce cere dreptate generaţiilor din sistem. Conşiinţa colectivă nu diferenţiază binele de rău. Fiecare membru este valorizat ca fiind la fel de important şi special.
Bert Hellinger, părintele terapiei „constelaţiilor familiale”, a constatat că sistemul familial are o ordine naturală, iar atunci când aceasta este afectată, sistemul doreşte să se repună în ordine, dar generaţiile ulterioare simt efectele. Punerea în ordine se face cu iubire, care circulă ca un flux între membrii familiei prezenţi şi cei trecuţi în nefiinţă. Există legi naturale care acţionează astfel încât să
menţină ordinea în familie şi anume:

1. Principiul apartenenţei: toţi membrii unei familii au aceleaşi drepturi egale de a aparţine unui sistem familial;
2. Principiul ierarhiei: toată lumea din sistem se supune unei ierarhii: cei care se nasc primii sunt primii (referitor la fraţi); bărbatul ocupă prima poziţie în familie, dar el munceşte în serviciul femeii.
3. Principiul echilibrului: familia este bine să fie în echilibru între „a da” şi „a primi” (părinţii oferă, iar copiii primesc) şi într-un echilibru general (o nedreptate a unui membru anterior va fi echilibrată de un membru ulterior).
Constelaţiile familiale este o metodă de vindecare a „sufletului neamului” şi a celui individual.
Aceste metode favorizează si ajuta persoana sa-si gaseasca locul care i se cuvine in
cadrul Sistemului din care face parte.
Cauza esenţială a dificultăţilor unei persoane rezidă in distorsiunile in ceea ce priveşte
locul real pe care şi-l asumă o persoană in sistemul său familial.
In cadrul acestor metode se recunoaste persoana ca un individ de sine statator, cind este
vorba de decizii si responsabilitati, dar si legaturile sale in interiorul Sistemului din care
face parte si căruia ii aparţine. Sunt metode care ajuta la cresterea, evolutia si maturizarea
persoanei, care isi recupereaza in acest fel puterea ca individ si isi gaseste ordinea care ii
corespunde in cadrul Sistemului; isi gaseste locul, clarifica ceea ce este / ceea ce nu este,
ceea ce-i corespunde /nu-i corespunde, daca solutia este sau nu este in puterea sa, in asa fel incat sa poata recunoaste si respecta aceasta ordine, ordine care o ajuta in procesul de
crestere si evolutie pana isi recupereaza identitatea, individualitatea si libertatea deplina.

Constelatiile sistemice de familie ajuta si opereaza atat la nivel constient cat si
inconstient, atat la nivelul inconstientului individual cat si al celui familial, sau colectiv.
In Constelaţii cuvintele vindecă. Nu orice cuvinte. Este vorba despre anumite fraze
vindecătoare care ne permit să vorbim limbajul Sufletului în moduri care sunt eliberatoare pentru noi şi cei din jurul nostru- prieteni, iubiţi, soţi, cei dragi, familia, colegii.

ORDINEA DRAGOSTEI (Constiente) sunt conditii fundamentale ale vietii, pe care nu le putem schimba sau alege, chiar daca nu le intelegem sau nu ne convin. Aceste ordini permit dragostei sa curga intr-o familie.

1. Fiecare membru al sistemului de familie are dreptul si nevoia de a apartine. Toti membrii sunt egali in demnitate.
2. Parintii, ca parteneri de cuplu, contribuie in mod egal in cuplu pentru a mentine balanta intre A Da si A Primi.
3. Predecesorii sunt onorati, cei ce au venit dupa iau de la cei ce au venit inainte, parintii dau si copiii primesc.
4. Parcursul vietii fiecarui membru al familiei este respectat ca atare, fara judecata.
5. Fiecare are locul sau exact in sistemul de familie, in ordinea venirii.
6. Parcursul vietii membrilor anteriori ai familiei este acceptat exact asa cum a fost.

„Copiii rareori sau niciodată nu îndrăznesc să trăiască o viaţă mai fericită şi mai împlinită
decât părinţii lor. În mod inconştient ei rămân loiali tradiţiilor familiale nerostite care
funcţionează într-un mod invizibil.

Din când în când, îmi onorez părinţii şi strămoşii, mă aplec în faţa lor cu onoare şi respect, din profunzimea sufletului meu, până la lacrimi şi simt că am nevoie să fac acest gest, pentru împăcare şi acceptare, mai ales că în familia mea partea masculină, tatăl şi bunicul din partea tatăului au avut adicţie de alcool, iar bunicul din partea mamei a fost exclus din familie.
Daca exista in neamul vostru secrete, legaminte, blesteme, uri, neiertari, resentimente sau daca exista in viata voastra prezenta boli, nevroze, neputinte, orice fel de stare si tensiuni care va scot din starea de pace interioara, exista posibilitatea sa descarcati ceva ce nu va apartine si cu ajutorul acestei metode, care lucreaza foarte mult cu energiile ascunse ale subconstientului, sa va eliberati de toate acestea.
Investitia este de 120 lei/persoana.
Se va percepe avans pentru rezervare loc 50 lei. (suma nerambursabila in caz de neprezentare).
Workshopul va fi facilitat de catre consilier LAURA DINU.

In cazul in care nu va fi intrunit un numar minim de 10 persoane workshopul se va reprograma.

Va rog trimiteti email (contact.lauradinu@gmail.com ) sau sms (0 733 087 250) sau pe http://templulunimii.wordpress.com pentru confirmare.

O zi minunata si plina de iubire,

LaRa Laura

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.