Noaptea de Wessak – 19 mai 2019

În fiecare an, în Himalaya, în perioada de lună plină din mai, se desfășoară ceremonia de Wessak.

Luna plină din mai se află de două ori sub influența Taurului: soarele a intrat în acest semn din 21 aprilie și tot în acest semn luna se află în exaltare. Taurul reprezintă natura prolifică, fertilitatea, belșugul. Aceasta este semnalată și de faptul că el este domiciliul lui Venus, planetă a nașterii. Momentul de lună plină din mai reprezintă deci cele mai bune condiții pentru înfăptuirea unei lucrări cu forțele naturii, pentru a atrage binecuvântările Cerului asupra recoletelor, a vitelor, dar și asupra ființ€lor umane. Pentru că și oamenii, acă știu să atragă influențele binefăcătoare care circulă atunci prin cosmos, pot să beneficieze de ele, nu numai în planul fizic, dar și în planul spiritual. De aceea, prin meditațiile, rugăciunile, cântecele, invocațiile lor magice, Inițiații caută să creeze în spațiu niște linii de forțe pentru a atrage unele energii ce le trimit tuturor ființelor vigilente, treze, capabile să participe la acest eveniment.

Există unele locuri pe pământ mai favorabile decât altele pentru această lucrare cosmică. Locul unde se desfășaoră ceremonia de Wessak este ce mai puternic dintre toate. Anumiți Initiați se prezintă acolo fizic, alții se duc acolo prin corpul lor astral, dedublându-se. Este posibil însă ca toți să participe la ea cu ajutorul gândului, de asemenea și voi

În timpul acestei nopți, nu trebuie să aveți asupra voastră niciun obiect metalic, fiindcă metalul nu este un bun conducător al undelor ce coboară din regiunile spirituale. Singura condiție cu adevărat indispensabilă pentru a fi admis la această sărbătoare este însă armonia. Așadar, vegheați să nu aveți niciun gând rău, nicun sentiment negativ în privința altora, și găsiți atitudinea interioară ce vă va permite să primiți binecuvântările pe care Inițiații le trimit în acea noapte copiilor Domnului.

– Omraam Mikhael Aivanhov

wesak-festival

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.