Saturn in Capricorn Transit 2017/2020

In Decembrie aveam parte de o schimbare majora in peisajul planetar, Saturn isi face intrarea in Capricorn si va ramane aici pentru urmatorii trei ani, mai exact pana in 2020. Incepe un nou ciclu important, altul de 27 de ani se finalizeaza, caci atat a trecut de cand Saturn a fost ultima data in acest semn, care este si zodia pe care o guverneaza. Multi dintre noi ne aflam intr-un moment de sfarsituri si noi inceputuri, o noua etapa de viata incepe pentru noi.

Pe 19 Decembrie 2017 isi termina plimbarea din Sagetator, iar pentru urmatorii trei ani toti o sa primim influenta lui pura si ne putem astepta la o manifestarea a celor mai bune calitati ale lui Saturn, caci aici el se simte cel mai relaxat, aici se simte acasa si in largul lui, aici isi poate exprima energia cel mai constructiv.

Saturn poarta multe nume in astrologie si este o planeta care pentru multi genereaza frica doar la o simpla mentionare, lucru perfect adevarat pentru ca este unul din modurile prin care se manifesta…prin frica. Multi ii spun Lordul Karmei, Marele Malefic, mie imi place sa ii spun Marele Invatatorsau Marele Intelept, il consider stadiul de Maestru din viata noastra.

In Antichitatea Saturn era Zeul Timpului, cel ce facea vointa zeilor, dar si zeul regenerarii, dizolvarii, belsugului, averii, agriculturii, reinnoirii si eliberarii. La modul simplist se spune despre el ca limiteaza si intarzie, ca aduce dificultati, restrictii, obligatii, probleme, durere, multa munca si disciplina. Eu cred ca aduce o mare sansa de dezvoltare si invatare. Scopul lui cel mai mare este realizarea noastra interioara, este cheia catre libertate si autonomie. Ne castigam independenta si ne dezvoltam cand invatam despre noi si despre valoarea noastra in urma unei experiente saturniene. Caci desi omul vrea sa fie liber, nu vrea sa isi asume responsabilitatea pentru ce se intampla in viata lui, iar Saturn exact asta doreste.

Pentru Alchimisti Saturn insemna Plumbul, iar el trebuia transformat in aur. Plumbul care devine aur se refera la posibilitatea unei evolutii spirituale, capacitatea miraculoasa a fiintelor umane de a evolua la expresii mai rafinate, elegante, puternice si complete ale propriilor naturi divine. Alchimia este o veche traditie al carui scop este transformarea unei persoane obisnuite intr-o fiinta umana extraordinara, in care viata de zi cu zi devine impregnata cu sens spiritual si scop divin. Asa ca o mare parte din aurul din noi se afla la Saturn si la lectiile lui din harta noastra astrologica. Este Maestrul care ne invata ce avem de facut pentru implinirea destinului si misiunii din aceasta viata.

Saturn are cadouri, dar doar daca iti doresti sa muncesti pentru ele, daca inveti sa te descurci singur, daca alegi sa lucrezi pentru scopuri pe termen lung, care aduc beneficii trainice, care iti raman ca bijuterii pe care le poti purta toata viata cu tine orice s-ar intampla si care in final te fac o persoana intreaga si integra.

Totul se face incet, pas cu pas, caramida cu caramida, caci lui Saturn nu ii plac scurtaturile si lucrurile care se intampla peste noapte, e prea simplu si cu siguranta nu sunt durabile, asa ca munca si rabdarea ne va aduce mai multa autoritate personala pana la finalul acestui tranzit si vom fi cu siguranta mai buni. Saturn doreste calitate, nu cantitate.

Cercul pe care Saturn il are in jurul sau simbolizeaza cel mai bine limitele pe care le impune, intre noi si ceilalti, intre noi si lume, e o reamintire ca totul depinde de noi, ca ne putem baza doar pe noi, ca responsabilitatea e a noastra.

In peisajul astrologic Saturn este limita dintre planetele ce ne definesc lumea interioara (Soare, Luna, Venus, Mercur, Marte si Jupiter), planetele personale, lucrurile pe care le cunoastem, zona noastra de confort si cele denumite “transpersonale” (Uranus. Neptun si Pluto), care poarta o energie colectiva, incontrolabila, care sunt dincolo de noi si de ce putem controla prin vointa proprie, ceva mai presus de noi. Cumva Saturn devine pastratorul cheii catre atingerea energiei unei octave superioare in evolutia noastra.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f0jMzdbEui0?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Simbolul Capricornului este capra de munte, iar pentru ea niciun munte nu este prea inalt, iar daca s-a apucat sa il urce, ea nu se opreste niciodata, decat cand a ajuns in varf si si-a atins scopul. Pentru Capricorni nu exista munte prea mare sau drum prea greu, caci rabdarea, motivatia si munca sunt calitati ce ii definesc, iar daca si-au setat un scop, nici nu concep ca nu il pot atinge.

Saturn vorbeste si despre structuri, guvern, politica, autoritati, corporatii, economie la nivel inalt sau diverse sisteme, printre care si cel monetar. In urmatoarea perioada toate aceste lucruri se pot schimba in functie de ce o sa gaseasca aici. In 1961 cand s-a aflat in Capricorn a fost construit zidul Berlinului (limite, separare), iar in 1989 cand a revenit din nou in acelasi semn, zidul a fost distrus. Tot in ’89, Romania a obtinut sfarsitul regimului comunist. Ciclurile complete a lui Saturn (o trecere prin toate semnele) aduc mereu schimbari semnificative in structura societatii, iar acum avem parte fix de acest lucru, un ciclu complet.

Cui ii este frica de lupul cel mare si rau?

Cam asa e privit Saturn, cu teama, insa el nu este un distrugator, el actioneaza in functie de ce gaseste. II place la fel de tare sa consolideze, insa doar daca gaseste o fundatie solida, daca nu… va distruge si o va lua de la capat. Gandindu-ne la cum arata structura guvernamentala a societatii noastre cred ca avem deja o idee despre ce se poate intampla.

Pe durata tranzitului din Sagetator, Saturn a avut aspecte solicitante cu Neptun, in plus am avut si aspecte dure intre Uranus-Pluto, Jupiter-Pluto si Uranus-Jupiter. In urmatorii trei ani Saturn are aspecte benefice cu Neptun (un plus pentru ca avem ambele planete in semnele pe care le guverneaza) si Uranus (care va intra si el in Taur in 2018, iar energia ambelor semne de pamant va lucra foarte frumos impreuna), asa ca ne putem astepta la energie benefica, care ne ofera sustinere. Toate planetele “grele” il sustin pe Saturn de aceasta data, iar in ultima parte a tranzitului o sa avem multa energie specifica Capricornului pentru ca in semnul sau se vor afla Jupiter, Nodul Sud si Pluto (care este deja aici de ceva vreme).

La evenimente majore ne putem astepta din partea conjunctiei Saturn/Pluto din 2020, unul dintre cele mai mari evenimente din ultimii zeci de ani. Aici ne putem astepta la distrugerea (Pluto) unor structuri importante (Saturn).

Ca sa inchei, Saturn va actiona intr-o anumita zona de viata pentru fiecare dintre noi, depinde de casa in care se afla in tranzit, dar voi aborda acest subiect intr-un alt articol care va fi gata foarte curand. Cum putem naviga cu succes prin apele acestui tranzit? Cu disciplina, perseverenta si grija, prin dobandirea responsabilitatii si autoritatii in domeniul de viata vizat.

Saturn iubeste autoritatea, libertatea, autenticitatea si sinceritatea, iar ceea ce afisam la exterior trebuie sa corespunda cu ceea ce avem la interior, realitatea exterioara se afla in stransa legatura cu cea pe care o avem la interior, tocmai de aceea Saturn vrea responsabilitate, vrea sa e dam seama ca suntem raspunzatori pentru tot ce avem in viata noastra, ca noi le generam si tot noi le putem schimba. Proiectia este o tehnica pe care Saturn o iubeste, tot ce nu dorim sa vedem, sa acceptam, sa schimbam, se proiecteaza la exterior prin persoane, actiuni si intamplari care par a fi independente de noi, insa aurul lui consta in acceptarea lor ca fiind provocate de noi, ca ceva din noi a generat aceste lucruri si tot noi avem puterea sa le schimbam si sa ne eliberam!

E nevoie sa alegem un munte pe care sa urcam, caci problema nu este succesul daca am inceput sa urcam, e cum ne depasim teama de esec care ne opreste sa incepem ascensiunea, si cel mai important, sa ne alegem un scop de suflet care ne aduce beneficii personale (nu unele externe si materiale), caci atunci ne transformam in cea mai buna varianta a noastra, intr-un maestru, in Saturn.


Sursa imagine: Shutterstock

Articol preluat: https://astroalchimista.wordpress.com/2017/11/27/saturn-in-capricorn-2017-2020/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.