2 exerciții practice de cristaloterapie

#1 – Exercițiul de echilibrare a Chakrelor

Acest exercițiu poate fi dus la îndeplinire cu oricare grup de șapte pietre care corespund frecvențelor culorilor fiecăreia dintre cele șapte chakre. Cristalele din familia cuarțurilor sunt alese special pentru acest plan deoarece ele manifestă câteva dintre culorile chakrelor.

Un plan de acțiune simplu ar fi următorul: îndrepți un cristal de cuarț cu o singură terminație către creștetul capului; pui un ametist în zona celui de-al treilea ochi, un acvamarin în zona gâtului, un cuarț roz la inimă, un malahit la plexul solar, un citrin (cuarț auriu) la ombilic și un cuarț fumuriu la osul pubian.

Pietrele trebuie așezate în linie dreaptă; un singur generator de cuarț va fi deplasat peste pietre la o distanță de 5-15 cm, în scopul armonizării și echilibrării chakrelor.

Fii deschis(ă) și sensibil(ă) pentru a simți dezechilibrul energetic, creând un flux de energie pe chakra care are nevoie de această încărcare suplimentară și îndepărtează surplusul de energie al altora. Proiectează energia vindecătoare prin cristalul generator către locul bolnav.

Alte pietre pot fi așezate în jurul pietrelor din zona chakrelor principale pentru a amplifica puterea de vindecare. De exemplu, dacă chakra inimii a fost blocată de traume emoționale, pot fi așezate pietre de aventurin verde înainte și după cristalul de cuarț roz, iar pe margini cristale de turmalin roz și verde.

Dacă se impune transpunerea emoțiilor refulate în expresii verbale, cu scopul de a le elibera, un cristal de cuarț cu un singur vârf va fi așezat pe stern, având vârful îndreptat către gât și va direcționa energia de la inimă către gât.

Poți folosi oricât de multe pietre dorești în acest exercițiu de echilibrare a chakrelor.

Studiază efectul fiecărei pietre în parte și selectează-le pe acelea care vor produce efectele dorite pentru fiecare caz în parte.

 

#2 – Exercițiu pentru optimizarea chakrelor

Acest exercițiu este special conceput pentru optimizarea și energizarea unei anumite chakre. Se folosesc nouă cristale de cuarț curate și clare.

Pentru început, așează câte un cristal de cuarț în palmele pacientului (vârfurile cristalelor vor fi îndreptate către umeri). Așează alte două cristale cu vârfurile îndreptate către extremitatea (vârful) fiecărui picior și unul îndreptat cu vârful către creștetul capului.

Aceste cinci cristale se amplasează în formă de stea în jurul corpului, generându-se un câmp de forță protector care va permite energiei amplificate să fie recirculată în câmpul auric al persoanei.

Celelalte patru (de preferință mai mici) sunt așezate pe corp cu vârful îndreptat către interiorul chakrei ce are nevoie să fie reîncărcată. O piatră poate fi așezată la Nord, alta la Sud, una la Vest și cealaltă la Est, formând o cruce.

O variantă avansată a acestei metode va cuprinde o piatră care să corespunsă chakrei respective. Piatra specifică chakrei va fi așezată în mijlocul crucii. De exemplu, dacă trebuie încărcată chakra inimii, pe mijlocul pieptului va fi așezat un cristal de cuarț roz sau o bucată de turmalin roz, cu cristalele de cuarț îndreptate cu vârful către respectivul cristal sau piatră.

O energizare și mai puternică are loc dacă asupra pietrei centrale se îndreaptă un cristal de cuarț cu rol de generator care va proiecta și direcționa energia vindecătoare prin el. Dacă piatra din centru este ametist (pentru cel de-al treilea ochi), sau citrin (ombilic) sau cuarț fumuriu (prima chakră), poți folosi un singur cristal de același fel (pentru a se lucra cu el în zona din aură corespunzătoare chakrei).

Poți energiza într-o singură ședință mai multe chakre, schimbând cele patru cristale de cuarț care le înconjoară. Aceasta este o metodă puternică și nu trebuie folosită decât dacă se impune reîncărcarea centrilor energetici ai pacientului.


Fragment din „Cristale vindecătoare” – Christian & Miriam Dikol

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.