Meditația cu ajutorul cristalelor

Cristalele au rol protector, energizant, purifică, armonizează, energizează, unifică, amplifică,  au rolu curativ și de a ajuta în atingerea unor scopuri personale: financiar, dragoste armonioasă, relaţii de succes, carieră, afaceri, etc.

crystalEfectele cristalelor: protejează, absorb, filtrează, limitează, diminuează, blochează (energii şi influenţe negative precum: teama, stress, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boală).

Cristalele scot în evidenţă, transformă, construiesc, consolidează energii pozitive, manifestări benefice, trăsături pozitive. Induc aspecte sau calităţi pozitive: curaj, încredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm.

Lucrul cu energia cristalelor se numește Cristaloterapie. Poți afla mai multe urmând acest link.

MEDITAȚI CU UN CRISTAL

Pentru început informați-vă despre utilitatea fiecărui cristal deoarece în funcţie de ceea ce el reprezintă, vă poate atribui anumite capacităţi, percepţii, favorizează tratarea anumitor temeri, etc. Astfel, veţi şti şi ce fel de cristal trebuie să folositit, şi să faceţi acordajele necesare.
Cristalele pot fi ţinute în mână sau purtate asupra dumneavoastră în timpul meditaţiei, cu scopul de a le absorbi proprietăţile specifice. Cristalele sau pietrele pot fi plasate în câmpul vizual, ajutând în acest fel la creşterea puterii de concentrare mentală.
Pot fi aşezate pe chakra inimii pentru echilibrarea emoţională sau pe frunte, pentru o mai bună claritate mentală. Un cristal ar putea să vă comunice, în mod specific, că scopul lui este acela de a adânci şi de a întări meditaţiile dumneavoastră.

Cuarţul transparent este unul dintre cristalele folosite pentru a stimula chakra coronală (cea mai elevată energie din corp, localizată la nivelul creştetului capului). Aşezându-l cu faţa în sus şi plasând punctul terminal al unui vârf al cristalului în creştetul capului, centrii de înaltă conştiinţă încep să vibreze şi o stare de conştiinţă elevată poate fi astfel percepută. Efectul acestei meditaţii poate fi accentuat dacă se plasează un cristal de ametist la nivelul frunţii, pentru a linişti mentalul şi unul de citrin (cuarţ auriu) la nivelul ombilicului pentru a fixa temeinic efectele experienţei în realitatea psihică.

Cele mai eficiente pentru meditație sunt cristalele de cuarţ. Se programează cristalul pentru a ajuta în meditație și pentru a ajuta să se intre mult mai bine în starea de meditaţie.

Pentru a obţine rezultate în timpul meditaţiei, este bine să programaţi un cristal curat de cuarţ, proiectând asupra lui un anumit gând şi ţinându-l în mână în timpul meditaţiei. Cristalul reţine programarea făcută prin forma-gând şi reflectă această viziune înapoi către dumneavoastră, comportându-se ca un prieten.Pentru a programa un cristal, trebuie să ştiţi ce anume doriţi să obţineţi în urma programării. Sunt multe modalităţi pentru a curăța un cristal, alegeți metoda care vă place.

După ce ați curăţat cristalul, puneți ambele palme deasupra lui şi folosiți următoarele afirmaţii (sugerate):

„Mă simt în pace şi relaxat/ă; Îmi permit mie însumi/însămi să fiu relaxat/ă în timpul acestei meditaţii; Mintea mea e liniștită și tăcută. Sunt în stare armonioasă, fericită şi plină de linişte; Sunt în siguranță și nimic nu mă deranjează în timpul meditației”

Faceți invocarea luminii: „Invoc lumina Hristului lăuntric….”

Aşezaţi-vă timp de câteva minute cu coloana dreaptă, ţinând în mâna stângă unul dintre cristalele dumneavoastră favorite, folosite pentru meditaţie. Închideţi ochii şi deveniţi în totalitate receptivi la impulsurile trimise de cristal. Plasaţi-l apoi la nivelul ombilicului, la nivelul inimii, apoi la nivelul frunţii, între sprâncene, pentru a-i simţi vibraţiile; menţineţi-l în raza câmpului dumneavoastră vizual câteva minute: închideţi ochii şi reţineţi imaginea cristalului.

Acum puteţi începe meditaţia.

De exemplu: „dacă vă confruntaţi cu un sentiment de emoția dinaintea  unui interviu sau unui examen, ţineţi vârful terminal al cristalului curat de cuarţ îndreptat către cel de-al treilea ochi şi mentalizati-vă ferm ca fiind calm, sigur, plin de încredere şi stăpân pe situaţie. Proiectaţi această formă-gând în cristal şi apoi staţi liniştit, reafirmând mental, pentru dumneavoastră înşivă, realitatea pozitivă pe care aţi creat-o. Acest cristal poate fi apoi luat cu dumneavoastră pentru a fi ţinut în mână sau pentru a-l privi ori pentru a vă gândi la el pe tot parcursul desfăşurării evenimentului pentru care v-aţi pregătit.

Dacă aveţi vreun motiv să cereţi răspuns la o întrebare specifică, puneţi întrebarea iar apoi aşezaţi un singur cristal curat de cuarţ, cu dublă terminaţie (ambele capetele se termină în mod natural cu un vârf), la nivelul celui de-al treilea ochi şi veţi vedea soluţia cu ochiul minţii. Dacă simţiţi dorinţa să trimiteţi gânduri de dragoste sau rugăciuni unei alte persoane, aşezaţi cristalul cu vârful îndreptat înspre afară la nivelul chakrei inimii, vizualizând rezultatul dorit şi proiectând imaginea prin cristal spre a fi recepţionată de către persoana pentru care vă rugaţi.

Pentru a completa meditaţia, vizualizaţi cristalul scăldat de razele aurii ale soarelui, ce-l străbat şi emană din el. Acum, vizualizaţi-vă pe dumneavoastră ca fiind cristalul, ca fiind sincronizaţi cu armonia cosmică. Astfel, şi dumneavoastră puteţi deveni un instrument al luminii universului. Simţiţi-vă în totalitate curați şi strălucitori, plini de puterea care radiază din propria dumneavoastră sursă de lumină. Este bine ca atunci când efectuaţi această meditaţie să aveţi în apropiere un cuarţ fumuriu sau o bucată de turmalin negru pe care să le ţineţi în mână atunci când deschideţi ochii. De asemenea, ar fi bine dacă aţi purta cu dumneavoastră aceste cristale închise la culoare timp de câteva ore după această meditaţie, cu scopul de a integra energiile acum rafinate.

Pentru meditaţiile în grup folosiţi un singur cristal mare de cuarţ, având rolul de generator (15 cm până la 1 m). Aşezaţi cristalul în poziţie verticală în centrul cercului; fiecare membru al grupului să îndrepte câte un cristal de cuarţ de dimensiuni mai reduse către cristalul generator. În acest moment proiectaţi mental sau afirmaţi verbal, sugestii pozitive pentru vindecare personală, interpersonală sau planetară. Aceste proiecţii vor fi amplificate de către cristalul pe care-l ţineţi în mână şi care este direcţionat către marele cristal generator din care radiază apoi proiecţiile conştiente în eter, pentru a afecta planul cauzal. După ce rugăciunile şi proiecţiile au fost transmise, întoarceţi terminaţia cristalului pe care-l ţineţi în mână cu vârful îndreptat către chakra inimii, pentru a beneficia de informaţiile personale sau de energia tămăduitoare. Încheiaţi această meditaţie împărtăşind celorlalţi din grup răspunsurile percepute şi senzaţiile experimentate prin lucrul cu un asemenea generator de energie.”

Aveți grijă de propriile cristale, curățați-le, încărcați-le, programați-le, iubiți-le!

Există mai multe căi de a curăţa sau de a încărca cristalele şi pietrele folosite pentru vindecare. Una dintre cele mai simple … Lăsaţi-le sub razele soarelui timp de cel puţin 30 de minute. Lustruiţi uşor piatra cu o cârpă moale din bumbac.  Apoi țineţi-l în mâna dreaptă, închideţi ochii şi trimiteţi în interiorul lui propria dumneavoastră energie tămăduitoare. „Vizualizaţi un flux de lumină albă, strălucitoare, intrând prin creştetul capului dumneavoastră, inundând chakra inimii, apoi prelungindu-se în jos prin braţul dumneavoastră drept şi intrând în cristal. Dacă doriţi, puteţi vizualiza un termometru cu o scală cu gradaţii de la unu până la zece. În timp ce vă concentraţi să canalizaţi lumina vindecătoare în piatră, vizualizaţi fluxul de lumină ridicându-se pe scală până ajunge la zece; pe urmă ţineţi acolo lumina timp de cel puţin trei minute. Prin această metodă, dumneavoastră reîncărcaţi pietrele folosite mai des în procesul de vindecare cu propria energie tămăduitoare. Energizând pietrele în acest fel, dumneavoastră le programaţi nu numai cu esenţa personală, dar şi cu puterea universală a luminii albe. Pietrele cu care se lucrează mult în felul acesta pot să-şi mărească de zece ori puterea de vindecare.”


Articol preluat parțial: http://uniuneaspirituala.blogspot.ro/2016/11/meditatia-cu-un-cristal.html

Pentru sesiuni de Cristaloterapie, sau meditații cu cristale:
0733087250 sau contact.lauradinu@gmail.com

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.