30 Aprilie – Luna plina

Luni dimineața devreme, 30 aprilie va fi un nou moment de Lună Plină. De data aceasta pe axa Taur – Scorpion.

De ce sunt atât de speciale și de spectaculoase aceste momente? Deoarece zona noastră subconștientă, intuitivă și încărcată de emoții iese la suprafață. Astfel, energia lunară, opunându-se celei solare, nu face decât sa aducă în lumină, în prim-planul atenției noastre conștiente ceea ce de obicei stă ascuns. Pe de-o parte, la nivel declarativ, cu Soarele în tranzit în semnul Taurului, putem să ne dorim ca viața să fie confortabilă, sigură, fără prea mari palpitații. Emoțional însă, Luna în Scorpion atrage criza, turbulențele de natură emoțională dar și nevoia de a ne privi în față cele mai mari temeri.

Este momentul când pot fi dezgropate cele mai tenebroase, tabu subiecte din existența fiecăruia. Cu cât s-a încercat să se țină aceste subiecte mai bine ascunse, cu atât mai mare poate fi impactul dezvăluirii lor. De asemenea, fricile paralizante, teme binecunoscute din registrul Scorpionului, au o mare șansă de a fi aduse sub lumina reflectoarelor. Și, ia să vedem, cât de nociv ne poate fi acest lucru de a fi expus, și cât rău ne-au facut ele de fapt paralizându-ne și lipsindu-ne de puterea de a acționa?

Ascendentul lunației pentru București este în semnul Peștilor, iar Jupiter guvernatorul hărtii este în casa a opta, dublând puterea de manifestare a axei II-VIII, activată deja de opoziția Soare – Lună. Deci, punctele fiebinți vor fi resursele noastre, materiale si non-materiale versus ceea ce împărțim cu alții. Dar și gradul de deschidere personală în relații, inclusiv la nivel intim, foarte profund. Ceea ce simțim și ceea ce visăm cu ochii deschiși s-ar putea să fie prea apăsător ca să mai fie ținut ascuns.

Se știe că sub marcajul Scorpionului totul se trăieste la extreme, pasional. Astfel că și dorințele, motivațiile puternice, ținute bine departe de ochii lumii, acum pot răbufni. La fel, subiectele care țin de posesivitate, putere în relații, frica de abandon, trădari vor fi la ordinea zilei.

Fondul astral al momentului, prin conjuncția planetelor Marte și Pluto în semnul autoritar al Capricornului potențează cele mai sus menționate. Casa a XI-a, unde este prezent acest aspect, privește relația noastră cu viitorul, proiecțiile pe termen lung dar și poziția noastră în anumite cercuri sau grupuri de oameni.

Promo:  Interesat(ă) să înveți Tarot? ”Decizii înțelepte” este cursul online perfect pentru tine…

La nivel individual se resimte acut o lipsă de putere, de control asupra lucrurilor, a situațiilor sau a oamenilor și proporțional de mare va fi determinarea de a le obține în orice chip, cu orice preț. Folosită în mod constructiv, așa cum surferii urcă pe val, forța acestui aspect de conjuncție dintre Marte și Saturn poate fi acel tip de moment „o dată în viață”. Poate reprezenta punctul de maxim curaj și efort pe care nu l-ai avut niciodată până acum pentru a face pasul decisiv, pentru a vedea căt de puternic ești. Negativ, îndârjirea și extremismul de a obține și a exercita putere, vor fi maxime.

Cuadratura cu axa nodurilor lunare pe axa VI – XII nu face decât să aducă și mai mult dramatism momentului. Asteroidul Ceres, care se referă la protecția de tip matern, dar și la îngrijorarea obsesivă de a nu pierde ceea ce iubim mai mult, este în conjuncție cu NN din Leu și astfel într-o poziție tensionată cu axa lunației. Ce este mai puternică? Confruntarea cu propriile frici și angoase sau ieșirea zi de zi, în fața celorlalți, exact asa cum ești, fără mască? De fapt, s-ar putea la final să nici nu mai conteze pentru că sunt șanse mari, ca forțat de împrejurări, să le experimentezi simultan pe amândouă. Oricum, chiar dacă aparențele mai erau păstrate cu forța, în sinea ta nu mai este loc de minciună, de falsitate.

Dacă frica de expunere, de a nu fi suficient de bun într-o relație, la job sau pur și simplu în a face ceva, te-au blocat până acum în a vedea că totuși „nu e dracul așa de negru”, acum s-ar putea să ai la final o surpriză plăcută. Totul e să ai curaj.

Trigonul de la Neptun indică șansa de a aduce în zona conștientă toate emoțiile și trăirile ambigue, visele care erau ținute într-un plan mult prea îndepărtat pentru a fi abordate constructiv.

PromoConsultații astrologice online personalizate cu Ana Ozsvath

Luna, aflată într-un aspect pozitiv de sextil cu Saturn din Capricorn, sugerează faptul că o dată dezvăluită adevărata față a unei situații sau persoane, și relațiile pe termen lung pot pleca de la alte premize iar încrederea poate fi obținută mult mai ușor. Încă o dată se cere o dovadă a unei maturități de natură emoțională.

În încheiere, ceea ce este demn de menționat este că nu toată lumea va resimți cu aceeași intensitate acest moment de Lună Plină. Sunt vizați în principal cei ce au marcaje în harta natală în Scorpion, Taur, Leu, Varsator, Capricorn. Mai precis, cei ce au planete, puncte sau unghiuri personale în contact cu elementele cheie ale momentului.

Ana Ozsvath

http://www.ascella.ro/luna-plin%C4%83-30-aprilie-2018-influen%C8%9Be-%C8%99i-semnifica%C8%9Bii-astrologice-2329

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.