Horoscop 2018

Image result for horoscope 2018Berbec și Ascendent în Berbec
Prea mult și prea repede. Aceasta este direcția anului 2018 pentru Berbeci, care nu prea se propulsează totuși singuri, ci depind foarte mult de alții. Berbecii au în față un an de adaptare la cerințele și nevoile altora. Familia, anturajul, prietenii le fac Berbecilor programul. Marte în Vărsător din mai până în noiembrie, retrograd și conjunct cu Nodul Sud, îi face pe Berbeci să-i ia pe alții pe sus, să se implice în responsabilități pe care alții nu le pot duce, să fie oameni de bază în familie și în echipele din care fac parte.
Realizările Berbecilor vin anul acesta ca o compensație sau ca o răsplată pentru ajutorul oferit celorlalți. Adică binele dezinteresat făcut li se întoarce. Berbecii care se centrează doar pe ei, care nu își asumă responsabilități, sunt pasivi, egoiști sau indiferenți nu prea au cu ce să se laude în 2018. Nodul Nord în Leu până pe 6 noiembrie îi ajută pe toți nativii Berbec să-și regăsească bucuria de viață fie prin dragoste, fie prin copii, fie printr-un hobby cu rang de mare pasiune.
Peste toate, Saturn în Capricorn îi ajută pe Berbeci să facă un hop social și profesional. O schimbare în carieră sau o modificare a stilului de viață și de lucru le aduc Berbeciilor beneficii. Mulți dintre ei își schimbă sau își cresc sursele de venit, mai ales între 15 mai și 16 noiembrie, cât timp Uranus pleacă de la ei de acasă și trece în Taur. Este un an însemnat de evenimente sociale pentru Berbeci, care fac un salt și în statut, crescând în ochii altora. Multe căsătorii, botezuri sau divorțuri îi au drept actori principali. Mulți devin părinți, alții bunici, socri, schimbă categoria din celibatar în căsătorit sau din căsătorit în divorțat.
Jupiter în Scorpion îi pune pe Berbeci pe jar în relații. Banii și bunurile comune sunt prilej de discuții  în casă, neînțelegerile pot pleca de la bani și tot la a produce bani ajunge orice discuție în care se pune țara la cale. Este un an bun de investiții, de înțelegere cu partenerul, de asociere în scopul unor proiecte pe termen lung. Unde-s doi, puterea crește! Succesul financiar vine preponderent cu ajutorul partenerului, prin asociere, deci împreună cu soțul/soția/partenerul sau printr-o moștenire ori judecată. Se dezvăluie foarte multe lucruri care le-au fost ascunse Berbecilor ori pe care Berbecii le-au ascuns. Berbecii cinstiți nu au de ce să se teamă, dar dacă au făcut manevre fără știrea partenerului, e bine să se aștepte la dezgroparea trecutului și la detalii picante care să-i pună în dificultate. Invers, Berbecii sunt oricum detectori de minciuni, anticipează gesturile și faptele celorlalți, intuiția fiind la cote maxime. Per total, suspiciunile nefondate se risipesc și tot ce este ascuns iese la suprafață. Scheleții din dulapurile Berbecilor deschid ușa pentru ca viața lor să devină limpede și clară, la lumina zilei.
 
Taur și Ascendent în Taur
Taurii sunt obișnuiți să recicleze tot ce cunosc și să trăiască tot ce au mai trăit, mâncând aceeași mâncare, mergând în același loc, păstrând obiceiurile. În 2018 Dumnezeu nu le mai ține Taurilor bunele și nici proastele obiceiuri. Ca o străfulgerare a schimbărilor iremediabile care vor avea Taurii parte din primăvara lui 2019 încolo, anul acesta, între 15 mai și 6 noiembrie, Uranus ajunge în zodia lor.
În sfârșit sunt în stare și Taurii să renunțe la stilurile lor de viață împământenite, la dorințele fixe și la emoțiile stagnante. Taurii scapă în 2018 de multe obsesii, tipicării și convingeri că lucrurile trebuie să stea doar cum cred ei. Este marele an în care Taurii își mută mintea din loc și încep să vadă o nouă realitate. Ei ies din bezna minții și înțeleg că viața este și despre altceva decât fricile care i-au ținut până acum pe loc.
Taurii să se întrebe de ce se tem cel mai tare! Pentru că în 2018 se adeverește cel puțin una din marile lor temeri. Numai așa pot să scape de ea! Iar asta nu pot face decât dacă sunt puși în fața faptului împlinit, le aruncă altcineva bomba, îi scoate cineva din toxicitatea în care se află, sunt împinși înainte prin evenimente pe care nu le pot anticipa sau controla.
Taurii își ușurează sufletul, fac curățenie în viață, se regăsesc în propria piele, își fac cuib, se înconjoară de oameni lângă care se simt iubiți și apreciați. Tot ceea ce îi controlează pe Tauri și îi constrânge își diminuează putrea asupra lor. Ei încep să-și asculte dorințele, fac ce le cere inima, își urmăresc idealurile și caută afirmarea personală. Mulți Tauri își găsesc anul acesta vocația sau pasiunea sau locul de muncă ce îi mulțumește și împlinește. Cheia anului este performanța. Taurii devin lideri prin puterea exemplului și prin nivelul de specializare.
Jupiter în Scorpion veghează ca Taurii să ia distanță de toți oamenii care pun presiune pe ei și îi distribuie în roluri pe care nu le au. Relațiile sunt inflamate, conflictele previzibile, Taurii răbufnesc mai mult ca niciodată, dar nu se mai luptă și nu mai insistă. Pur și simplu, se ridică și pleacă fără să se mai uită înapoi dacă sunt subminați sau făcuți mai mici decât sunt.
Saturn în Capricorn îi așază pe Tauri într-o nouă viziune asupra vieții și iau distanță față de alegerile care le suprimau personalitatea. Ei sunt pasionați de acumularea de cunoaștere și de experimentarea ineditului. În viața lor intră oameni diferiți de ei ca vârstă, origine, statut social, de altă naționalitate, străini poate. Taurii învață sau călătoresc mult. Ei se regăsesc cel mai bine în situații care îi scot din tradiționalism și îi fac să se simtă diferiți de alții. Schimbările se produc în interior, la nivel de convingeri personale, și țâșnesc în afară sub formă de decizii bruște, imprevizibile, care lasă guri căscate și niciun loc de întors.
 
Gemeni și Ascendent în Gemeni
Să stea liniștiți Gemenii în 2018. Anul Nou începe la ei în noiembrie. Până atunci, Nodul Nord în Leu, Jupiter în Scorpion și retrogradările lui Mercur în semne de Foc îi țin într-un joc care nu e nicidecum horă. Gemenii joacă o sârbă interminabilă și, ca să schimbăm o literă din ‘sârbă’, joacă pe ‘sârmă’. În toate părțile, pe drumuri, între oameni, mereu cu ceva de rezolvat, plimbând hârtii, rezolvând chestiuni birocratice, făcând tranzacții și fiind prinși în negocieri și medieri.
Nu prea mare diferență față de ultimul trimestru din 2017, cu singura mare diferență că nu se mai simt singuri. Gemenii au anul acesta parte de resurse care le vin: bani, ajutor din partea partenerului, din partea familiei sau a socrilor. Banii nu sunt o problemă anul acesta, ei putând să vină mult mai ușor și în cantitate mai mare. Conspiră la bunăstarea Gemenilor aflată în creștere în 2018 banii primiți cadou, moșteniri, recuperări, sprijin dobândit prin partaj sau prin vânzarea unei proprietăți. Împrumuturile sunt avantajate pentru investițiile pe termen lung.
În rest, Gemenii se împart între obligații și responsabilități. Ei ies însă din haosul unei rutine pe care n-au putut să o stabilizeze. Le este mai ușor, își organizează mai bine timpul și depind mai puțin de alții. Muncesc mult cu folos și ajutor Gemenii în 2018.
Afectiv, din noiembrie, când Jupiter ajunge în Săgetător, Gemenii pot să ia decizii relaționale sau să obțină ce vor de la partner sau viața amoroasă. Ultimele două luni din an reînvie pasiunea în cuplu și le amplifică Gemenilor tot ce trăiesc în doi. Până atunci, muncă multă, de migală, datorie și galop.
Marte din Vărsător în conjuncție cu Marte și Lilith îi motivează pe Gemeni să-și atingă anul acesta un ideal. Ei se afirmă ca fiind diferiți de alții, cu moț, ies din tipare, se bucură de situații care îi fac apreciați, dar și invidiați. Gemenii sunt în 2018 de o îndrăzneală vecină cu nebunia și gestionează evenimente care pe alții îi sperie sau îi depășesc. Gemenii demonstrează anul acesta că pot ajunge acolo unde alții nici nu visează și că da, se poate acolo unde alții doar stau pe margine și se tem să încerce.

 
Rac și Ascendent în Rac
Destinul în Leu până în noiembrie anul acesta își face în continuare treaba începută în luna mai anul trecut. Este un an de clarificare și materializare pentru Raci. E foarte simplu: ei pierd ceea ce nu mai este al lor și rămân doar cu ceea ce este numai al lor. Este un an decisiv pentru posesiuni și simțul apartenenței. ‘Ce este al meu?’ este deci întrebarea anului pentru Raci. Racii devin stăpâni, proprietari, își intră în drepturi și devin teritoriali. Ce e al meu, este doar al meu. Racii nu mai sunt interesați să încerce, să ciupească de pe la alții, să se mulțumească cu puțin sau cu ce pică. Nu! Racii vor tot și vor doar pentru ei, vor să fie unici, speciali, confirmați pe poziție. Vor casa lor, omul lor, femeia lor, bărbatul lor, copiii lor, banii lor, locul lor. Racii resping anul acesta tentațiile, nu se mai uită în exterior, ca urmare a stimei de sine pe care le-a încercat-o atât de tare anul 2018.
Anul 2018 întâlnește Raci hotărâți și conștienți de valoarea lor, care știu să renunțe la ceea ce nu mai face parte din viața lor. Racii dau drumul, nu se mai încăpățânează, nu mai sar calul, nu mai sunt interesați de mici plăceri sau satisfacții efemere. Ei se așază pe un drum al stabilității, iar alegerile pe care le fac îi definesc pentru următorii 20 de ani, mai ales că Destinul ajunge la ei acasă pe 6 noiembrie și le dă o identitate bine definită.
Racii știu ce vor, ce au și încotro se îndreaptă. Este anul lor de explozie afectivă, mai ales că suntem sub vibrația numerologică 2, aflată pe frecvența Lunii și a Racului. Jupiter îi face să caute iubirea în toate formele și să accepte în viața lor numai oamenii care îi iubesc, apreciază, motivează, susțin, surprind, învață. Este un an al creativității și al fertilității. Tot ce iubesc și le place Racilor sporește. Iubirea inundă viața Racilor, sursa fiind fie partenerul, fie o persoană de care se îndrăgostesc, fie copiii, fie un hobby. Se umplu golurile afective în 2018, Racii dăruiesc și primesc tot mai multă iubire.
Racii se evidențiază, captează atenția, iar cu Saturn în casa relațiilor construiesc durabil în 2. Căsătoria, asocierile, relațiile cu clienții, alianțele le dau Racilor sens și direcție. Să nu creadă vreun Rac că totul e doar simplu, ușor sau că vine de la sine. Dar ce-a fost mai rău și mai greu a trecut. 2018 este pentru Raci anul oamenilor potriviți aflați la locul potrivit. La fel ajung să se simtă și ei: lângă oamenii optimi și la locul potrivit.
 
Leu și Ascendent în Leu
Dacă îi întreabă cineva pe unii Lei la început de an cine sunt și ce mai fac, mulți nu vor putea să-și amintească nici măcar cum îi mai cheamă. În 2017, Leii au făcut un ocol, au ratat oportunități, s-au îndepărtat puțin sau mai mult de la drumul lor, s-au adâncit în grijile și conflictele altora.
Anul 2018 le readuce Leilor memoria pe termen lung. Destinul aflat până în noiembrie în zodia lor îi susține să-și amintească despre ce era viața lor. Este un an al adevărului despre ei înșiși și despre ceilalți. Leii nu se mai mint și nu se mai prefac că e bine sau că le ajunge ce au dacă nu este așa. Își deschid aripile și încep să zboare. Sentimentul pe care îl au Leii în 2018 este că scap de lanțuri, se eliberează din cușcă, ies din prizonierat. În primul rând, munca îi solicită, iar rutina le dă o constantă. Acțiunile repetitive și, mai ales, în slujba altora dar și cu folos pentru ei îi pun pe Lei pe șinele unei continuități care îi echilibrează psihic, emoțional și financiar. Pun în practică ce știu mai bine să facă Leii anul acesta.
În 2018, Leilor le cam fuge pământul de sub picioare, mai precis li se trage preșul de sub tălpi. Își schimbă locul, locuința, stilul de viață, țin diete, își îngrijesc rănile și beteșugurile. Este un an de curățare, ridicare prin provocări din afară și vindecare. Afectiv, stimularea se prevede abia în ultimele 2 luni ale anului, cu Jupiter în Săgetător. Până atunci, Leii acceptă ce n-au acceptat și repară ce a rămas nereparat.
Ca să avanseze, Leii se motivează prin conflict și presiune din exterior. Cu cât provocarea e mai mare sau circumstanțele sunt mai potrivnice, cu atâte Leii se încordează mai tare. Nodul Sud în Vărsător conjunct cu Marte și Lilith îi obligă pe Lei să reacționeze. Nu ei declanșează acțiunile, dar sunt forțați să răspundă, să ia decizii, să nu mai meargă pe mâna altora. Este un an în care Leii știu în primul rând ce nu mai vor sau ce nu li se mai potrivește. Deseori nu găsesc motivație internă, de aceea au nevoie de lovituri și șuturi de la oamenii dragi care, rând pe rând, îi solicită. Zgândăriți, Leii se hotărăsc să se pună pe treabă sau să schimbe direcția nu pentru că vor ei, ci pentru că alții nu mai vor. Le priesc Leilor contrele, iar poziția și rivalitățile îi propulsează. Cineva trebuie să se pună contra sau să stea împotrivă pentru ca Leii să facă alegeri decisive și să dea tot ce au mai bun. Această zodie înțelege în 2018 ce înseamnă să-ți ierți dușmanii, agresorii și făcătorii de rău. Fără întuneric, lumina acestor nativi nu strălucește.
 
Fecioară și Ascendent în Fecioară
Întrebarea clasică despre horoscop este dacă e de bine sau de rău. La Fecioare, răspunsul este neutru. În 2018, tranzitele grele, complicate, solicitante ocolesc această zodie. De aceea, cu siguranță pentru Fecioare anul acesta e bine pentru că nu e rău.
În rest, acești nativi se reculeg după anii trecuți de uzură. Fecioarele au sentimentul că încep să meargă din nou pe picioare, că în sfîrșit se recuperează după fricile, suferințele, responsabilitățile și luptele personale care i-au ținuit. Încep din nou Fecioarele să se bucure de plăcerile mărunte și simple ale vieții. Se atenuează grijile materiale și bubuielile sentimentale. Parcă nici nu le interesează neapărat pe  Fecioare în 2018 aceste aspecte. Ele curg de la sine, nu reprezintă scopuri pentru care ar da orice. Fecioarele nu cer prea mult de la viață în 2018, se bucură de cât au, iar afectiv se mulțumesc cu liniștea și confortul. Dacă e mai mult, bine, dacă nu, e iar bine. Merge și cu și fără.
Jupiter în Scorpion și Saturn în Capricorn îi fac pe nativii Fecioară atenți în primul rând la ei înșiși. Ei devin centrați pe afirmarea personală, îi interesează să facă impecabil orice lucru pe care pun mâna, să experimenteze situații cât mai intresante, să cunoasă oameni cât mai evoluați, să ajungă în locuri cât mai pitorești.
Un an al curiozității și al nevoii de a învăța se arată a fi 2018 pentru Fecioare. Investițiile în educație, în călătorii, în aparate electronice, în mijloace de transport (mașină, bicicletă, role) le mențin atenția trează. Un an profund de achiziții, învățături și revelații.
Fecioarele acumulează, se distrează, se concentrează pe scopurile lor și își asumă responsabilitățile față de oameni pe care îi iubesc, în special față de copii. Fără a exagera, Fecioarele se dedică anul acesta activităților care îi pun cel mai bine în valoare. Creează, inovează, scriu și vorbesc mult, își exprimă talentele, construiesc pe termen lung. Ce nu le privește, trece pe lângă ele.
În 2018 Fecioarele își văd de treaba lor, fac ce au de făcut și își iau energie din aplecarea spre interesele personale. Ei vor doar o companie plăcută, fără factori de stres, iar dacă sunt lăsați în pace și în ritmul lor e totul perfect. Discreția, detașarea și simțul datoriei îndeplinite reprezintă în 2018 parametrii de succes ai acestei zodii.
 
Balanță și Ascendent în Balanță
Semne bune anul are pentru Balanțe, mai precis dintre cele mai bune și neașteptate. Este și anul lor, dată fiind vibrația numerologică 2 a lui 2018, care le avantajează și din plin și din belșug.
O mai mare lejeritate în fluxul financiar le scutește pe Balanțe de foarte multe bătăi de cap. Vin bani mai mulți, sunt mai bine plătite sau pur și simplu scapă de obligații financiare sau își administrează bugetul mai bine. Un an al unui echilibru mult mai stabil, în care excesele și presiunile exterioare scad în intensitate. Balanțele se manifestă mai cumpătat, se amestecă mai puțin în viața altora, nu mai fac alegeri prin care să-i forțeze pe alții. Balanțele se retrag în matcă și renunță la niște lupte și dispute personale. Cu alte cuvinte, îi cam lasă pe ceilalți în pace și stau în banca lor, ceea ce le-a fost aproape imposibil să facă în 2017.
Anul 2018 le aduce Balațelor mai multă stabilitate în viața personală și de familie. Acești nativi se implică activ în modernizarea locuinței, în achiziția sau vânzarea unei proprietăți, dau fiecăruia ce i se cuvine, împart ce au de împărțit și își iau atât cât merită. Există un simț al măsurii pe care Balanțele nu îl afișează în mod uzual, dar care anul acesta le face apreciate.
Foarte intens aspectat este segmentul iubirii și al creativității. Balanțele se concentrează să producă bunuri de valoare spre folosul întregii familii, își asumă responsabilități financiare, își exploatează talentele. Balanțele ies dintr-un con de pasivitate, devenind productive, eficiente și motivate să ia decizia de a crește sau de a avea mai mult. De aceea, Balanțele pot face anul acesta eforturi mari pentru a se afirma, aducând dovezi de dragoste palpabile, concrete, materiale. Iubirea, familia și copiii sunt motivațiile Balanței în 2018. Pentru ei, nativii Balanță sunt în stare de sacrificii care presupun plecarea departe de casă pentru un loc de muncă mai bun, mai mult timp și mai mulți bani investiți în grija față de cei dragi, o renunțare la un confort, ceea ce nu prea le stă în fire de obicei. Dar le-a cam ajuns Balanțelor cuțitul la os și e rândul lor să treacă la cârma propriei vieți.
În 2018, Balanțele devin producători de resurse, sponsori și administratori ai bunăstării celor dragi. Alții se bazează pe ei, nu ei pe alții. Toată energia pare că se îndreaptă spre creșterea nivelului de trai și spre independența financiară, care să le asigure stabilitate și siguranță. Balanțele strâng din dinți în 2018, trag tare, așteaptă mai puțin de la ceilalți, se autodepășesc și trec la acțiune.
Scorpion și Ascendent în Scorpion
Anul 2018 îi ține pe Scorpioni în atelierul de service. Ei au foarte multe de îndreptat, de corectat, de rectificat la viața lor. Jupiter în zodia lor îi ține pe acești nativi la foc automat până în noiembrie.
Cineva este permanent cu ochii pe Scorpioni. Ei sunt evaluați, testați, supravegheați, au de dat examene, de trecut grade, de strecurat prin filtre. Seamănă cu controlul de la securitate din aeroport viața Scorpionilor. Cineva tot îi suspectează și îi caută peste tot, doar doar or găsi la ei ceva compromițător. Ei sunt între drumuri, într-un du-te-vino, prinși în situații greu de reconciliat. 2018 este un an al contradicțiilor și al încercărilor de a împăca și capra și varza pentru Scopioni. Când credeau că s-au liniștit și că au timp să-și tragă respirația, mai sună o alarmă.
Ca membri activi într-o echipă de intervenție sunt Scorpionii în 2018. Și nu ei dau ritimul și tonul. Familia este foarte solicitantă, chestiunile ce țin de părinți, copii, rude bolnave, acte, titluri de proprietate îi epuizează pe acești nativi. Ritmul este alert și circumstanțele presante le cer Scorpionilor să fie în două locuri în același timp. Tot pe fugă, măcar un lucru e cert: le este imposibil să se plictisească.
Zadarnic încearcă să-i țină Scorpinii pe alții în frâu anul acesta, mai ales pe cei de acasă. Scorpionii sunt cei care trebuie să se adapteze și să asculte de dorințele celorlalți. Dar mai întâi de toate ar fi cazul să se asculte pe ei, să nu se mai mintă și să nu-și mai țină sufletul încătușat în emoții negative. Scorpionii au de învățat să dea drumul celor ce nu mai vor să fie lângă ei și să nu se mai victimieze, acceptând lucrurile așa cum sunt, fără să se mai revolte măcar. Dezlegarea de atașamente este o temă majoră a anului 2018.
Înaintarea prin situații contradictorii le taie deseori elanul Scorponilor, care pot fi afectați fizic. Sănătatea este un actor principal în 2018. Scorpionii care se încordează, se încrâncenează și nu renunță la poziția de putere nu sunt deloc avantajați. Respectul și libertatea de exprimare și de alegere guvernează viața lor în 2018, iar dacă se pun contra, ei asimilează aceste calități prin pierderi, părăsire, respingere. Scorpionii slăbesc lesa controlului în 2018 și își programează viața în funcție de ei și mai puțin în funcție de alții.
Scorpionii să păstreze în minte pentru acest an imaginea unui om care își plimbă câinele de talie mare. La un moment dat, câinele o ia la fugă după alți câini, omul este doborât la pământ, câinele nu se oprește și îl ia târâș după el, rănindu-l. Morala: dă drumul!
Săgetător și Ascendent în Săgetător
Deși stăpânul Săgetătorului, Jupiter, stă până în noiembrie în zodia de dinaine, teoretic într-o poziție obscură și dilematică, dificilă și haotică, aparențele înșală! Această localizare face doar ca ce tot ce este mai bun pentru Săgetători în 2017 să-i caute pe acasă când nu mai așteptau sau să vină peste ei pe la spate.
Îi ajung din urmă pe Săgetători dorințele și faptele din ultimii ani de zile. Ei au parte de un deznodământ, de o finalizare, de ceva ce li se întîmplă în sfârșit! Roadele vin mai ales acolo unde au depus mult efort și nici nu se mai așeptau să obțină ceva. Sub zodia imprevizibilului stau Săgetătorii în 2018, mai ales dacă au înțeles un adevăr fundamental: se poate trăi foarte bine și cu și fără ceea ce și-ar fi închipuit ei în viața lor. Săgetătorii nemulțumiți și frustrați de fel se adâncesc în dezechilibru psihic și boală ce se poate croniciza. Optimiștii și înțelepții trăiesc un an de miracole picate din cer.
Studii, propuneri, contracte, înțelegeri, drumuri, navetă, comunicare și lume multă. Cam așa se derulează programul artistic al Săgetătorilor. Pe ei viața îi recompensează anul acesta mai mult decât și-ar fi închipuit pentru eforturile depuse în ultimii 3 ani. Saturn a plecat de la ei de acasă și le dă în 2018 un sentiment de ușurare, de dezlegare, de ieșire din criză și de scăpare de pericol. Săgetătorii se simt descătușați. Ei pot în sfîrșit să planifice și să implementeze ceea ce și-ar fi dorit de mult, dar nu au avut timp sau resurse.
În 2018, Săgetătorii simt că mai vine și rândul lor. Dacă forțează lucrurile, doar se zbat ca peștele pe uscat. Ceea ce vor nu e prea relevant. Săgetătorii primesc anul acesta ce merită. Iar Marte din Vărsător în tandem cu Nodul Sud și Lilith promite agitație, studii, examene trecute cu brio, succes în fața unei comisii, validare sau confirmare pe post.
Dinamismul anului 2018 îi ține în priză pe Săgetători. Marea provocare constă în a-și asuma alegerile. Săgetătorii sunt puși între 2 drumuri, 2 opțiuni, 2 variante. Nu prea pot să mențină echilibrul astfel încât să obțină câte puțin din amândouă și nici nu pot să împace pe toată lumea. Nu pot juca la 2 capete, așa că Săgetătorii au de învățat anul acesta să iasă din indecizie și, odată ce se hotărăsc la un drum, să și-l asume total fără să mai penduleze ori să dea înapoi.
 
Capricorn și Ascendent în Capricorn
Disciplină și perseverență le cere anul 2018 Capricornilor. Dacă în ultimii 3 ani au dus o viață mai tulbure, haotică sau pe direcția altora, anul acesta face lumină. Tranzitul lui Saturn prin Săgetător între 2015 și 2017 i-a făcut pe Capricorni să-și dea valoare în funcție de importanța lor în viața altora. Mulți Capricorni au făcut pe eroii sau doar au servit interesele altora ori s-au dat peste cap să-i ajute pe alții sau să se lupte cu ei.
De anul acesta, cu Saturn în domiciliu, la ei acasă, Capricornii nu mai au nicio scuză.  Ei nu mai trăiesc prin contracte cu alții, singurul contract pe care-l semnează este cu ei înșiși. Este un an fără scuze și fără vinovați pentru Capricorni. Nu mai pot arăta cu degetul pe nimeni. Încolțiți de griji și responsabilități pentru alții, Capricornii, au avut de învățat în ultimii ani acceptarea și iertarea. Cât de bine stau la aceste capitole se vede în 2018.
Din 2018, Capricornii sunt în primul rând responsabili pentru ei. Cei din jur s-au mai pus pe picioare, nu mai este atât de mare nevoie de ei, s-a demonstrat că ceilalți se pot descurca foarte bine și fără sprijinul indispensabil al Capricornului. Așa că acești nativi sunt în punctul în care se gândesc la ei, la evoluția lor, la drumul lor, luându-și mâna de pe alții.
În loc să caute vinovați și responsabili, Capricornii întorc spatele situațiilor care i-au consumat și iau decizia de a-și urma calea proprie. 2018 este un an timid, pas cu pas, ca o revenire după o anestezie. Capricornii fac ce depinde de ei și iau decizii care îi avantajează. Am putea spune că anul 2018 le sucește capul Capricornilor. Jupiter din Scorpion îi întoarce cu fața spre viitor. Ei își fac planuri pe termen lung, se gândesc la ce va fi peste 5, 10, 20 de ani. Ei știu prea bine că precum îți așezi, așa dormi, iar anul acesta încep să-și pună deoparte, să facă investiții în ei, să gândească și să acționeze cu mulți pași înainte.
Este un an al schimbărilor de planuri și de anturaj. Capricornii reușesc să se afirme și își arată profesionalismul. Ei se concentrează în special pe creșterea venitului, pe investiții durabile. Poate cea mai mare realizare este că reușesc să nu se mai limiteze și să se saboteze. Ei au șansa anul acesta de a ieși din blocaje, de a se vindeca de pesimism și de a înțelege că viața este mai este și despre altceva decât luptă, trudă, suferință. Lucrurile vin în 2018 cu mai multă înțelegere și ușurință la Capricornii care-și mută atenția de pe ceea ce le stârnește reacții negative și se concentrează pe ei înșiși.
Vărsător și Ascendent în Vărsător
Să se țină bine Vărsătorii până pe 16 mai. Abia atunci scapă din strânsorile și chingile care se continuă din 2017. Spre deosebire de anul trecut, primele luni din 2018 sunt pline de elan, de muncă și afirmare socială. Jupiter în Scorpion îi scoate pe Vărsători în față, în public, în bătaia puștii. Există niște situații în care Vărsătorii pot resimți că sunt țapul ispășitor sau mielul de sacrificiu. Cineva trebuie să facă treaba murdară și să spună ceea ce nu vor ceilalți să audă, iar de serviciu la post și anul acesta a picat tot Vărsătorul.
În 2018, Vărsătorii au darul și vocația de a-și sui lumea în cap. Tare ar vrea ei să-și ia lumea în cap, dar asta nu se poate. Așa să trag adânc aer în piept și dau înainte ca să facă mai întâi ceea ce trebuie, abia apoi ceea ce le place, dacă mai e timp.
Saturn, patronul lor, a intrat în Capricorn și veghează din umbră. Vărsătorii se află în cele mai dificile situații, cele mai neplăcute, au de reparat ceea ce au stricat alții și deseori se trezesc în situația de a înainta împotriva tuturor, deși ei au dreptate. Vărsătorii nu pot renunța la credința în ce e bine și corect, iar asta îi consumă. Ei văd beneficiile pe termen lung, îi scot pe ceilalți din confortul lor, îi motivează, îi împing înainte. Dărâmă munți Vărsătorii anul acesta sau, acolo unde nu se poate, sapă tunele. Dar tot nu se lasă, iar perseverența și acest ritm îi vor ține ani de zile de acum înainte.
Din luna mai încolo, când Marte ajunge la ei acasă, unde retrogradează și face conjuncții cu Nodul Sud și Lilith, viața Vărsătorilor e un spectacol. Acești nativi se transformă în adevărate forțe ale naturii, iar oamenii se împart pentru ei în două categorii: cei ce țin pasul și cei ce nu țin pasul.
Un an extraterestru pentru Vărsători, în care își asumă responsabilități pe care alții nici nu și le imaginează. Se fac pariuri pe Vărsători, dar ei nu se tem de șansele minime, căci anul acesta dărâmă grupuri, organizații, convingeri, mituri, demonstrând că pot manifesta ceea ce este considerat imposibil pentru majoritate.
De neoprit, Vărsătorii obțin victorie după victorie, cresc social, material, dobândesc adepți, strânesc invidii și rivalități. Ei trăiesc pentru alții și înaintea vremii lor. Energia consumată cu ceilalți în 2017 a ajuns deja la o limită atât de joasă încât nici nu mai au de unde să se bucure pentru ceea ce obțin ca rezultat al eforturilor personale de ani de zile. Dar anul acesta își revin, se ridică de jos și pun iar cârca la bătaie.
Un an foarte greu, consumator, epuizant, dar nu ca cel anterior. Un an în care Vărsătorii muncesc să ridice vibrația și calitatea vieții tuturor, mai ales a celor pe care-i iubesc. Hiperprotectori și omniprezenți, Vărsătorii nici nu mai sunt interesați anul acesta de drame personale, bani sau relații. Chestiunile acestea lumești sunt pentru ei deja rezolvate. Ei au misiunea de profeți, apostoli și îngeri păzitori, care-i țin pe toți în brațe și schimbă energia colectivă prin impactul asupra fiecărui individ în parte.
Pești și Ascendent în Pești
Dualitatea marchează anul 2018 pentru Pești. Primele 5 luni și ultima din an ei sunt mai zburdalnici, mai degajați, mai spontani, mai dornici de călătorii, mai curioși. În schimb, între mai și noiembrie, planetele din Vărsător le pot da viața peste cap la propriu. Marte, care și retrogradează, Lilith și Nodul Sud anunță lovituri ale sorții, momente de fatalitate, trădări din partea cui nu s-ar fi așteptat. Seara se întâlnesc cu cineva, totul e bine și frumos, viitorul e stabilit, iar a doua zi de dimineață pică bomba: celălalt s-a răzgândit, s-a reorientat, s-a întors în trecut.
2018 le dărâmă Peștilor iluziile, dar ce rămâne în picioare în noiembrie e de perspectivă. Peștii au de înfruntat anul acesta cele mai mari frici, furii și reprimări. Dacă nu-și găsesc echilibrul, riscă să se îmbolnăvească ori să fie victimele unor accidente. Această conotație de victime, de nedreptățiți, de sacrificați se poate asocia multor Pești în 2018.
Peștii au tendința de a se însingura, de a-și vedea de treaba lor, de a nu-i mai lăsa pe ceilați să le facă programul. Ei renunță la niște dorințe și idealuri, înțelegând că unele lucruri nu sunt pentru ei și poate e mai bine să nu li se întâmple. Oceanul în care au trăit până acum nu-i mai tentează la fel de mult. E mai comod și mai sigur să te refugiezi uneori într-un acvariu din sufragerie, care să fie doar al tău.
Au foarte multe motive de recunoștință Peștii în 2018, în special pentru cât de bine văzuți sunt profesional și social. Ei merg foarte mult pe calitate, preferând puțin și bun. Poate fi anul în care obțin o certificare importantă sau în care își îndeplinesc un vis legat de o călătorie. Foarte economi și bine structurați, în 2018 Peștii pot strânge cureaua ca să-și atingă scopurile. Au noroc și de oameni care apar la momentul potrivit ca să le arate adevărul sau ca să-i susțină. Peștii obțin succese anul acesta pentru că au trecere la persoane importante și pentru că și-au dovedit de-a lungul timpului valoarea.
În 2018, Peștii se regrupează, se adună, strâng precum furnicile, se dedică intereselor personale și țintesc spre vârfurile pe care și le propun. Pe drumul lor sigur găsesc aliați. În ceea ce privește tovarășii de drum, parteneri, asociați, prieteni, ei se triază din mers ori își consolidează rolul principal. Dar nu e o problemă anul acesta pentru Pești să distribuie alți actori în rolurile ce rămân vacante.

Articol preluat: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/2018/01/horoscop-2018.html

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.