Luna Noua in Capricorn 17 ianuarie 2018 – agentul Venus

In primul articol despre Luna Noua in Capricorn de pe 17 Ianuarie 2017 am lasat neatins un punct important pentru ca mi s-a parut ca necesita o atentie aparte si merita un articol intreg. Este vorba despre energia feminina ce invaluie acest eveniment, despre Soare care are la stanga Luna si la dreapta Venus, cele doua planete care vorbesc cel mai clar despre feminitate mai ales la un nivel foarte personal.

O sa va rog sa cititi si primul articol aici, contine informatii importante si fac legatura cu cele de astazi.

Untitled-design-63-1Se pare ca Venus devine o planeta cheie la inceputul acestui an si pe tot decursul sau. Venus este planeta care vorbeste atat despre relatii, cat si despre dorinte, valori materiale, aspecte financiare, bani, placeri, frumusete, armonie, arta, creativitate, talente, dar si stima de sine.

Avem un an de vibratie 11 care de regula este un numar care nu se aduna, insa 2018 sta atat sub numarul 11, cat si sub numarul 2 ce ne sugereaza un an important pentru relatii, parteneriate si colaborare, dar si pentru feminitatea din noi (indiferent de sex) si femei.

De cand il avem pe Jupiter in Scorpion s-a declansat fenomenul #metoo. Femei din toata lumea au inceput sa vorbeasca despre subiecte considerate tabu pana acum si despre moduri in care au fost abuzate de barbati. Este un abuz de putere si autoritate, este ceea ce am perpetuat de atata vreme ca sexul tare si sexul slab, este modul in care femeile au fost nevoite sa “imbrace pantaloni” si sa inceapa sa faca lucruri pe care doar barbatii le faceau, sa isi doreasca putere, sa isi doreasca urcus in cariera, posturi de conducere, sa munceasca mai mult, sa isi castige independenta, sa fie libere, sa aiba forta si curaj, autoritate si drepturi egale cu ale barbatilor. Insa pe drumul asta catre egalitate multe dintre noi ne-am pierdut feminitatea si in multe relatii rolurile s-au schimbat: barbatul e femeie si femeia e barbat. Nici asta nu ne place, dar a fost alegerea noastra, sa devenim puternice si sa le facem noi pe toate. Acum am obosit, acum ne dam seama ca avem nevoie de ajutor, acum ne dam seama ca avem nevoie de sustinere, intelegere si protectie.

Pe de alta parte, barbatii au acceptat sa facem parte din lumea lor, ne-au considerat egale si mai mult decat atat, au ajuns sa intre in competitie cu noi. Acum relatia e o competitie, care face mai mult, cine castiga mai mult, cine are o pozitie mai inalta, cine ii spune cui ce sa faca… o lupta de putere.

Anumiti barbati au ales sa nu isi arate nicio slabiciune, sa isi ignore latura feminina, sa o considere slaba, vulnerabila si nedemna de luat in seama. Si uite asa nu doar ca am creat un razboi intre femei si barbati, dar am creat un conflict in interiorul nostru, intre cele doua parti pe care le avem in noi, intre energia feminina si masculina. Ambele se gasesc in fiecare dintre noi si avem nevoie de ele, dar mai ales avem nevoie ca cele doua forte din noi sa se afle in echilibru, sa fie recunoscute ca avand aceeasi importanta. Cand una dintre ele se afla in dezechilibru o cautam in afara noastra, o cautam in relatia cu partenerul, nu suntem intregi. E ca vorba aia extrem de neadevarata: mi-am gasit jumatatea. Da ce tu esti jumatate de om? Nu, esti o fiinta intreaga, dotata cu tot ce ai nevoie.

Venus inseamna armonie, armonia celor doua parti din noi pe care o tot cautam in afara. Daca nu e in tine, nu o sa o gasesti in nicio relatie. Venus este ceea ce apreciem si ne dorim, iar ce admiram la celalalt este o parte din noi pe care ne-o dorim, pe care o avem, dar pe care nu am dezvoltat-o inca. Alegi un partener pentru ca iti plac anumite caracteristi ale lui. Aparent tie iti lipsesc, insa pe masura ce relatia avanseaza el te invata sa dobandesti si tu acele carcateristici. Oamenii sunt oglinzi, mereu ne arata ceva, subconstientul nostru face mereu proiectii in exteriorul nostru ce pot lua forma unor oamenii sau intamplari.

Luna si Venus sunt doua arhetipuri diferite de femeie, doua fete complementare ale femininului. Deseori Venus este asociata cu nevoia de iubire si relatii, insa Luna este ce care se ocupa de asta. Venus e un schimb relational privit ca un vehicul care formeaza gradual valorile individuale. Alegerile partenerilor sunt subconstiente in functie de ce pretuim cel mai tare, ceva ce percepem in afara noastra si dorim. Venus vrea o oglinda prin care sa se descopere in ochii partenerului.

Relatia nu e o comuniune unde se pierd granitele personale, cum ar face Neptun, este una prin care ne descoperim pe noi prin ce iubim, ce gasim frumos, o proiectie a ce gasim in noi. Venus nu este relatia, este definirea noastra prin relatie, OGLINDA PROPRIULUI SUFLET.

Venus nu este doar planeta iubirii si a relatiilor, este cea care ne ajuta sa ne INDENTIFICAM CLAR IDENTITATEA definind CE VALORAM, ce ne place, ce ne aduce placere. Aici Venus serveste Soarele, nevoia solara de a creste si a ne dezvolta intr-un individ anume. Sa definesti ce valorezi, ce doresti si ce afinitati ai iti da o idee mai clara despre identitatea ta individuala si unica.

Venus inseamna si stima de sine, iubirea pe care ne-o purtam, iar ele sunt necesare pentru a creste in semnul solar pe care ni l-am ales, sa ne dezvoltam individualitatea.

Acesti multi ani in care femeie si-a cautat puterea si autoritatea nu sunt in van, insa a venit vremea sa ne folosim aceasta putere intr-un alt mod. Venus in Capricorn este femeia inteleapta, e spiritul batran din noi ce poseda cunoastere pusa in aplicare, ea stie ca are putere, nu e nevoie sa faca demonstratii despre acest lucru. In plus, fiind vorba de un element de pamant, ea stie ce inseamna sa ai o conexiune puternica cu Mama Pamant, cum sa o onorezi si sa lucrezi alaturi de ea. Femeile si feminitatea isi recastiga puterea in acest an, insa intr-un mod total diferit. Mi-a venit in minte refrenul melodie “Kill ’em with kindness”.

Putem sa fim puternici, independenti, inteligenti, creativi, dar asta nu exclude alte calitati precum sensibilitatea, empatia, intelegerea, ingrijirea si vulnerabilitatea. Sa ai puterea sa recunoasti ca ai gresit, ca ti-e greu, ca ai nevoie de ajutor, ca esti vulnerabil sau sensibil nu este o dovada de lipsa de putere, din contra, inseamna ca stii cine esti, ce poti si nu ti-e teama sa te arati exact asa cum esti!

Venus in Capricorn e foarte serioasa cand vine vorba de relatii, analizeaza foarte bine terenul si face alegeri impamantate. Daca relatia nu are sanse de a fi una reala, pe termen lung si cu un angajament puternic, ea nu este interesata. Pentru ea viziunea e practica: ce functioneaza si ce nu? Nu vrea vorbe in vant, vrea fapte. Cu atata energie de Capricorn pentru acest an poate nu ar strica sa devenim relaisti si pragmatici, sa privim adevarul exact asa cum este si sa nu ne mai iluzionam.

Venus in Capricorn este matura, are integritate si intelepciune, stie cine este, stie ce vrea si ce are nevoie. Fiind un an in care parteneriatele si relatiile devin foarte importante, poate nu ar strica sa facem o analiza “la rece” a lor. Anul asta construim impreuna si bine ar fi sa ne alegem cat mai realist cu cine vrem sa construim. Asta nu inseamna ca nu mai lasam loc de fluturasi, floricele si inimioare, insa Saturn in Capricorn doreste sa construim in urmatorii trei ani ceva pe termen lung si cred ca ar fi bine sa ne dam putin jos ochelarii cu lentile roz de la ochi pentru a face cele mai bune alegeri. Iar prima analiza la rece ar fi bine sa fie a noastra: cat ne valorizam? unde se afla stima de sine? ce cautam intr-o relatie? ce oferim intr-o relatie? ce patternuri se repeta si cum le putem rezolva? unde ne lipseste puterea? unde ne cedam puterea? unde ne facem iluzii? unde nu ne aratam exact asa cum suntem?


Sursa: https://astroalchimista.wordpress.com/2018/01/16/luna-noua-in-capricorn-17-ianuarie-2018-agentul-venus/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.