Luna plină în semnul Capricorn

În data de 9 iulie are loc Luna Plină pe axa Rac – Capricorn, la ora 7:06, la 17°09′, în casele astrologice VI – XII, pe axa sacrificiilor și limităilor, cu ascendentul în zodia Leu în conjuncție cu Mercur. Marte se află în conjuncție cu Soarele din casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, a sacrificiilor și izolării, a bolilor cronice) în opoziție cu Luna și Pluton retrograd din casa VI-a (casa muncii, relația cu colegii de muncă, cu subalternii, a bolilor acute) în zodia Capricorn.

luna_93377200.jpgInfluența energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (-/+ 18 ore). Emoțiile sunt trăite cu intensitate confruntându-se cu stări de agitație, insomnie, amețeli, dureri de cap, tensiune psihică și nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervențiile chirurgicale în această perioadă existând un risc crescut de hemoragie. Acum e momentul să culegem „roadele” a ceea ce am sădit la Lună Nouă ce a avut loc în zodia Rac, în data de 24 iunie 2017.

Opoziția luminariilor este situată pe Axa familială (Rac-Capricorn), în casele VI-XII (axa sacrificiului și limitărilor); se poate vorbi acum despre primirea unor lecții destul de dure ce vizează de fapt purificarea fizică și spirituală. Cu Soarele în zodia Rac (semn cardinal,d e apă, feminin, guvernat de Lună) se pune mai mult accent pe casă, familie, tradiții, trecut, dorința de a ne întoarce la locul natal, țara natală, propriile rădăcini. Este un eveniment astrologic ce creează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) indicând locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile realități. Se poate vorbi acum despre impactul puternic asupra modului în care vedem viața și rolul pe care îl jucăm în familie, în relația cu oamenii dragi, putând să iasă acum la suprafață situații din trecut care ne-au rănit în mod profund. Cu Soarele în casa a XXI-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli), se face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Eul (Soarele) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu mviciat, provocator de probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitatea ieșirii din situații de criză. Se simte mai pregnant sentimentul de sacrificiu, imposibilitatea de a vedea „luminița de la capătul tunelului”. Casa a XII-a este considerată, de fapt, pragul peste care, odată ce am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabilitate, acel sentimente de „ce trebuie să se întâmple… se va întâmpla”.

Continuarea articolului, pe site-ul: http://astroella.com/11531-2/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.