Mercur retrograd în Taur și Berbec… :((((

Mercur va fi retrograd: în Taur, din 10 aprilie până pe 20 aprilie, apoi in Berbec, până pe 3 mai.

Spunem că Mercur este retrograd când, de fapt, încetinește și pare că merge înapoi. Corect se spune că planeta se află „în mișcare aparent retrogradă”. Mercur este regrograd de 3-4 ori pe an. Mercur retrograd scoate la iveală lucruri nerezolvate din trecut.

Mercur favorizează schimburile, iar în societate comerţul, comunicarea, media, inteligenţa, adică posibilitatea de a studia de a ne informa, şi mişcarea, indiferent de natura ei. Din aceste motive pe seama lui sunt puse, în general, toate nereuşitele în comunicare, toate ideile false, toate eşecurile comerciale sau dificultăţile legate de aspectele guvernate de Mercur. Practic, s-a creat o adevărată modă să se dea vina pe Mercur retrograd.

Apar influenţe asupra comunicării la nivel informaţional, existând predispoziţii ca aparatura electronică de felul calculatoarelor, componentelor, telefoanele şi toate celelalte aparate folosite în comunicare, se pot defecta din senin. Poşta şi orice fel de transmisii de date funcţionează greu, cu întârziere, sau se întrerupe pe nepusă masă.

Și totuși, Mercur retrograd este un dar, creează un spațiu magic uneori, în care nu doar că ne putem regăsi pe noi cei autentici, dar putem găsi și o serie de răspunsuri pe care le așteptam.

De ce sa-l iubim pe Mercur retrograd?

1. Mercur retrograd aduce cele mai profunde şi uimitoare constientientizari/revelaţii. Soluţii la care nici nu sperăm, detalii pe care le-am scăpat din vedere, uşi deschise pe lângă care am trecut… toate acestea devin observabile, ne sunt acum mult mai uşor accesibile.

2. Mercur retrograd e „spaţiul obiectelor pierdute„. Acum e vremea să găsim ceva ce am pierdut, rătăcit, căutat fără succes.

3. Mercur retrograd e adeptul întoarcerii înapoi, verificării atente; repara şi ajustează acolo unde găseşte nereguli sau insuficiente. Aşa se face că multe proiecte devin mai bune, mai profitabile, după ce au trecut printr-o retrogradare a lui Mercur, tocmai pentru că au fost evidenţiate erorile, scăpările, neajunsurile… deci ni s-a dat ocazia să reparăm şi să îmbunătăţim ce a fost nevoie.

4. Mercur retrograd face cuvintele mai înţelepte… astfel că poate apropia oamenii care s-au îndepărtat, poate rezolva şi aplana conflicte, lămureşte lucrurile, clarifica, aduce pacea acolo unde a lipsit. Se pot repara relaţii sau pur şi simplu se completează lucruri din relaţii vechi, se scot de sub preş emoţii şi resentimente pentru a fi vindecate, eliberate, tranşate.

5. Idei vechi prind aripi. Mercur retrograd deschide sertarul cu idei. Ei bine, acele idei pentru care mereu am spus că nu avem timp… acum pot fi scoase la lumina şi însufleţite.

6. Mercur retrograd conduce la măiestrie… Ne da răgazul de a aprofunda anumite cunoştinţe şi studii, de a ne perfecţiona, a relua cercetarea şi documentarea, a învaţă ceva bine.

7. Mercur retrograd ne ajută să ne aliniem cu inima noastră. Pare că afectează logică şi raţiunea, pentru a lasă loc inimii să se manifeste, pentru a şti şi a recunoaşte ce vrem, de fapt.

De data această Mercur retrogradează în Taur, un semn fix, de pământ, guvernat de Venus, despre care ştim că e în afinitate cu plăcerile, luxul, siguranţă materială, confortul, talentele, banii, iubirea romantică. Aşadar, toate acestea vor fi revizuite acum şi probabil încetinite pentru a putea fi analizate pe îndelete. E că şi cum viaţă se va derula cu încetinitorul, aşa că, în primul rând e necesar sa luam totul mai încet şi cu mai multă relaxare decât până acum.

Sunt revizuite și clarificate relaţii, se reiau anumite discuţii, proiecte. Se pun la punct de detalii, cu scopul de a deveni mai eficienţi în munca noastră şi, de ce nu, mai prosperi. 

Dupa 20 aprilie, cu Mercur retrograd in Berbec, e bine sa reluam idei lansate in urma cu cateva saptamani, sa nu ne grabim sa dam raspunsuri sau sa luam decizii mai ales daca e vorba de inceputuri, proiecte noi, schimbari majore. Riscam sa ne grabim sau sa rastalmacim anumite informatii. De asemenea, mentalul nostru nu functioneaza foarte bine, prin urmare e bine sa lasam deciziile importante pentru finalul lunii mai.

Posibilităţi pentru fiecare zodie:

Berbec: Revizuirea capitolului financiar, refacerea unor calcule, recuperare de bani, revizuirea relaţiilor. După 20 aprilie, Berbecii e bine să se pondereze, să amâne deciziile importante, să evite tranşarea relaţiilor sub imperiul impulsivităţii. E o perioada de retragere, re-evaluare, ajustări.

Taur: Comunicarea poate avea de suferit. Una zic sau intenţionează Taurii şi altă înţeleg ceilalţi. E posibil să fie înţeleşi greşit de aceea e bine să nu iniţieze acţiuni cu bătaie pe termen lung şi nici proiecte noi. Ar fi bine să se retragă din lume, să se relaxeze, să facă un pas înapoi să folosească această perioada pentru a se adună, linişti, înţelege mai bine.

Gemeni: Mercur este guvernatorul Gemenilor, aşa că aceşti nativi se pot simţi frânaţi, confuzi sau neînţeleşi în această perioada. E bine să-şi evalueze mai atent o serie de alegeri făcute, să corecteze o serie de greşeli şi să-şi reconsidere atitudinea în anumite contexte de viaţă. După 20 aprilie, multă agitaţie în zona prietenilor, se dau cărţile pe faţă, se aruncă vorbe… dar se pot şi clarifica o serie de neînţelegeri.

Rac: O perioada de reevaluare a unor conjuncturi, a unor proiecte, prin prisma unor acorduri făcute şi nerespectate, sau modificate pe parcurs. E bine că Racii să fie mai atenţi la interesele lor şi să-şi joace cartea în concordanţă cu ceea ce doresc să obţină. – Renegocieri de funcţie, statut. După 20 aprilie, au nevoie de strategiei de lucru în carieră.

Leu: Repoziţionare faţă de şefi, poate renegocierea salariului sau regândirea strategiei de afirmare. O şansă pierdută cândva poate fi folosită acum. Au de corectat erori care s-au strecurat în plan profesional şi de rezolvat o serie de detalii juridice ale unei colaborări. Revin asupra unor decizii legate de străinătate sau studii.

Fecioară: Mercur fiind stăpânul Fecioarei, aceşti nativi e posibil să fie afectaţi mai ales la nivelul gândirii, deciziilor, coerenţei mesajului transmis. E necesar să fie atenţi la cuvintele folosite şi la ce semnează în această perioada, fiind de preferat să amâne deciziile importante şi să se rezume la continuarea unor proiecte începute deja. Unii nativi pot reveni asupra unor calcule, strategii financiare… Să evite împrumuturile noi şi investiţiile mari.

Balanţă: Sunt posibile întârzieri sau amânări în ce priveşte accesarea unor fonduri sau avantaje materiale de altă natură. Însă e o perioada în care Balanţele pot recupera sume de bani pe care le aşteaptă de mai mult timp. După 20 aprilie, e nevoie de moderaţie în ce priveşte polemicile în relaţia de cuplu şi în cadrul parteneriatelor.  O serie de relaţii se cer reconfirgurate.

Scorpion: Taurii trec pe sub lupa relaţiile, mai ales până pe 20 aprilie. Unii se tem pentru ceva ce ar putea să piardă, alţii îşi reînnoiesc declaraţiile şi angajamentele în faţă celor care contează pentru ei. E bine să evite semnarea unor contracte în această perioada. După 20 aprilie, atenţia se mută pe muncă, serviciu, sănătate. Aici vor fi reluate discuţii, vor fi văzute detaliile scăpate din vedere cândva, vor fi reluate investigaţii medicale.

Săgetător: Până pe 20 aprilie, zona muncii intră în revizie, în  sensul revizuirii priorităţilor, programului de lucru, metodei, echipei, resurselor alocate unui proiect etc… E momentul să fie mai atenţi la raportul: cheluieli vs. beneficii. După 20 aprilie, relaţia romantică intră în „revizie”, unele sentimente pot să dispară, sau sunt pur simplu transformate în altceva. Să evite impulsivitatea şi gelozia.

Capricorn: Până pe 20 aprilie, se uită unde au greşit faţă de copii sau faţă de iubit/iubita. E o perioada de recunoaştere a propriilor greşeli, pentru a repara ceea ce este nefuncţional în relaţiile apropiate. De asemenea, îşi pot evalua mai atent talentele şi autenticitatea. După 20 aprilie- Mercur retrograd în Berbec tulbură apele în cămin. Se pot apucă de renovări şi reparaţii.

Vărsător: Până pe 20 aprilie, Mercur R în Taur îi face conştienţi de nişte ataşamente sau poate reactivă nişte temeri. Oricum, Vărsătorii sunt chemaţi la introspecţie, analiză a trecutului şi poate împăcarea cu unele situaţii (eventual materiale) pe care nu le pot schimbă. După 20 aprilie, impulsivitatea îi poate aruncă în conflicte vechi care, totuşi, au şansă să fie încheiate şi clarificate, prin mărturisiri directe şi sincere.

Peşti: Până pe 20 aprilie, Mercur retrograd în Taur îi face destul de precipitati şi incoerenţi în comunicare, aşa că e bine să fie atenţi, mai ales dacă au examene, au de predat lucrări importante sau au de semnat ceva. După 20 aprilie, pot să valorifice nişte şanse financiare care au trecut pe lângă ei acum ceva vreme. Să evite însă investiţiile mari, pripite.

Vezi înregistrarea momentului despre Mercur retrograd, din emisiunea „Vorbeşte lumea”:  http://vorbestelumea.protv.ro/video/horoscop-trei-săptămâni-de-foc.html

Mulţumesc. – Autor: Nicoleta Svârlefus

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.