Semnificația Spirituală a Echinoxului din Martie 2018

De două ori pe an, soarele se aliniază pentru a ne oferi ore egale ziua și noaptea. Cunoscut sub numele de Echinox, această aliniere a energiei luminii și întunericului apare pentru prima dată în 2018 pe 20 martie.

echinoctiu lauradinu.ro terapeut thetahealing metaconsilierEchinoxul din martie este un timp sacru, deoarece reprezintă echilibru și unicitate. Prin faptul că avem ore egale ziua și noaptea, ni se amintește importanța găsirii echilibrului și a unității în propria noastră viață.

Echinox-ul din martie aduce, de asemenea, începutul unui nou sezon și cu aceasta se produce o schimbare distinctă a energiei.

În emisfera nordică, energia se schimbă de la iarnă la primăvară sau de la o stare internă la cea externă. În emisfera sudică, energia trece de la vară la toamnă sau de la o stare externă la o stare internă.

Această schimbare energetică este cel mai bine văzută prin exemple din natură. În emisfera nordică, mugurii încep să înflorească, lumina zilei este mai lungă, iar multe animale au instinctul de a se împerechea.

În emisfera sudică, orele luminii zilei scad, animalele intră în hibernare, iar copacii încep să-și piardă frunzele.

Această schimbare energetică reprezintă începutul unui nou ciclu și este, de asemenea, începutul anului nou astrologic. Acest lucru se datorează faptului că în Echinoxul din martie, soarele se mută în prima constelație a Berbecului.

Energia Berbecului este modalitatea perfectă de a începe un nou ciclu sau un nou capitol și ne va ajuta pe toți să ne mișcăm în direcția în care vrem să mergem.

Acesta este momentul perfect pentru a planta noi semințe, a începe noi proiecte, a lua acțiune și a vă pune pe voi acolo. Este, de asemenea, un moment bun pentru a lua proprietatea și responsabilitatea vieții voastre și a începe să eliberați lucruri care ar putea să vă împiedice să ajungeți acolo unde vreți să fiți.

Mama Natură ne dă mereu indicii cu privire la locul în care ar trebui să ne concentrăm energia, așa că trebuie să vă conectați la mesajele ei și să vedeți încotro vă simțiți ghidați să mergeți.

Echinoxul ne amintește că, deși putem percepe lumina și întunericul ca fiind separate, una într-adevăr există doar datorită celeilalte. De fapt, atât lumina cât și întunericul alcătuiesc întregul.

Când ne îmbrățișăm această idee de integritate sau de unitate, suntem capabili să vedem lucrurile într-un mod nou și să simțim cu adevărat legătura dintre toate acestea.

Avem nevoie atât de lumină, cât și de întuneric pentru a fi întregi, iar acest lucru este un memento bun în timp ce începem acest nou capitol din viața noastră.

Orice s-ar fi întâmplat în ultimul an astrologic, este important să îl vizualizați în ansamblu și să îmbrățișați atât momentele luminoase cât și cele întunecate ca puncte de creștere și de învățare.

În continuare, anul astrologic următor va fi unul care se concentrează pe obținerea bazelor și crearea unei fundații stabile și sigure.

Sub energia noului an astrologic, vom fi nevoiți să înțelegem lucrurile care nu ne fac să ne simțim întemeiați și siguri, astfel încât să le putem aborda și să facem schimbările necesare.

Suntem îndemnați să creăm această fundație stabilă și de susținere, astfel încât să putem construi frumosul, puternicul și magia castelului viselor noastre.

Noul an astrologic ne sprijină într-adevăr pe toți în manifestarea și crearea vieții noastre, dar trebuie mai întâi să ne oferim o bază sigură și stabilă pe care să construim.

“Dacă ați construit castele în aer, munca voastră nu trebuie pierdută; acolo ar trebui să fie. Acum puneți-le fundațiile.” – Henry David Thoreau

Equinoxul din martie este, de asemenea, momentul perfect pentru un ritual. Aici sunt câteva idei.


Articol preluat: https://inaloveworld.wordpress.com/2018/03/15/semnificatia-spirituala-a-echinoxului-din-martie-2018/

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.