Chakrele principale si cateva cristale specifice

Semnificatia chakrelor

Cuvantul chakra inseamna in sanscrita „roata” sau „disc”. Chakrele alcatuiesc sistemul energetic al corpului uman. Fiecare chakra este asociata cu un sector anume al vietii. Asemenea unei roti care se invarte, fiecare chakra mentine energia in miscare – cea spirituala, emotionala, intelectuala si fizica. Atunci cand chakrele sunt echilibrate, energia circula nestingherita si te simti sanatos si puternic.

Fiecare chakra este asociata cu o culoare, iar culorile corespund celor ale curcubeului din spectrul vizibil de lumina: rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Daca asezi cristale pe chakre, acestea se vor umple cu energii noi, chakrele care se invart prea repede vor fi incetinite, cele care se invart prea lent vor fi accelerate si, in cele din urma, toate isi vor gasi echilibrul.

Laura Dinu: „Cristalele îşi amplifică propria energie. Noţiunea de cristaloterapie se referă la ideea de lucru cu energia şi vocea cristalelor, în strânsă legătură cu energia divină. Cristaloterapia te ajută să auzi, să simţi şi să recunoşti mai bine vocea Sufletului în timpul şedinţelor tale de vindecare. Cristalele funcţionează în special în zona vindecării şi a comunicării tale cu îngerii păzitori.
Cristaloterapia este o modalitate intuitivă de a lucra cu cristalele în direcţia vindecărilor de tot felul. Atunci când lucrez cu cristalele, invoc energia îngerilor. De asemenea, corpul meu se transformă într-un canal prin care trece lumina divină, transferată apoi în cristal şi, mai departe, în persoană care primeşte energia tămăduitoare (vindecătoare).”

Cele 7 Chakre principale:

Chakra 1 – Muladhara (cunoscuta si sub numele de chakra bazei sau radacinii),este localizata la baza sirei spinarii. Organe fizice unite cu ea: ultima parte a intestinului, membrele inferioare, rinichii, coloana vertebrala la nivelul osului sacru si coccisului. Corespondenta cu sangele si aparatul circulator. Daca aceasta chakra este blocata sau dezechilibrata te simti nesigur, cuprins de spaima; talpile, picioarele si spatele sunt dureroase.Cand este echilibrat, te simti sanatos si puternic, gata sa sari din pat dimineata si sa-ti incepi ziua.

Prima chakra este rosie, asa ca se pot aseza acolo cristale rosii: GRANAT, RUBIN, JASP ROSU. Datorita faptului ca prima chakra se extinde pana la nivelul picioarelor, pana la pamant se pot aseza pe ea si cristale de culoare negre,maro: CUART FUMURIU, OCHI DE SOIM, ONIX,OBSIDIAN, TURMALIN NEGRU, HEMATIT, OPAL.

Chakra 2 – Swadhisthana (cunoscuta si sub numele de chakra sacrala), este situata la jumatatea distantei dintre osul pelvian si buric. Este asociata cu sexualitatea si creativitatea. Cand este blocata sau dezechilibrata, simti ca-ti lipseste inspiratia, este posibil sa se manifeste disfunctii sexuale, sterilitate sau disfunctii circulatorii. Cand este echilibrata, simti ca emani energie, atractivitate, esti plin de inspiratie si idei originale.

 Cea de-a doua chakra este portocalie. Culoarea complementara este alb-lapte. Cristalele ce se pot aseza pe ea sunt: CARNEOL, JASP ROSU, OCHI DE PISICA, CITRIN, SARDONIX, PIATRA LUNII.

Chakra 3: Manipura (numita si chakra plexului solar), este situata sub stern. Este asociata cu puterea personala. Cand este blocata sau dezechilibrata, te simti slabit sau usor descurajat. Esti inclinat sa fii prea critic cu tine insusi sau esti foarte vulnerabil la criticile sau parerile celorlalti, dai semne de nervozitate. Cand este echilibrata, te simti stapan pe propriile abilitati, optimist, increzator si sigur pe tine.

 Cea de-a treia chakra este galbena. Culoarea complementara este auriul. Cristalele ce se pot aseza pe aceasta chakra sunt: CITRIN, CHIHLIMBAR, OCHI DE TIGRU, PIATRA SOARELUI, PERIDOT,TOPAZ AURIU, ZIRCON.

Chakra 4: Anahata (cunoscuta si sub numele de chakra inimii), este localizata exact in dreptul inimii si este asociata cu dragostea si emotiile. Cand este blocata sau dezechilibrata te simti singur sau dezamagit in dragoste, nu manifesti compasiune pentru ceilalti sau esti prea sensibil. Cand aceasta chakra este echilibrata, simti ca meriti sa fii iubit si, la randul tau, esti gata sa te indragostesti. Esti gata sa-i ierti pe cei care ti-au gresit candva, iti ierti si tie propriile greseli din trecut si crezi ca totul merge spre bine.

 Cea de-a patra chakra este verde. Culoarea complementara este rozul. Cristalele ce se pot aseza pe ea sunt: AVENTURIN, MALACHIT, SMARALD, TURMALIN VERDE, AMAZONIT, FLUORIT VERDE, UNAKIT, CUART ROZ, TURMALIN ROZ, RODOCROZIT, RODONIT, KUNZIT.

Chakra 5: Vishuddha (numita si chakra gatului), se afla la nivelul gatului. Este asociata cu capacitatea de comunicare. Daca este blocata sau dezechilibrata te simti frustrat si incapabil sa te exprimi clar. Este posibil sa vorbesti prea mult si sa-ti fie greu sa-i asculti pe ceilalti. Cand chakra gatului este echilibrata, esti capabil sa-ti comunici atat gandurile, cat si sentimentele – chiar si cele de manie si frustrare – intr-o maniera calma, analitica. Cuvintele rostite si cele scrise te ajuta sa pui bazele unor relatii stabile si sa-ti fixezi scopurile pe care le poti atinge.

Aceasta chakra are culoarea albastra. Cristalele care se pot aseza pe aceasta chakra sunt:LAPIS LAZULI, SODALIT, TURCOAZ, CRISOCOLA, ACVAMARIN, CALCEDONIE ALBASTRA, SAFIR, AGAT, CUART.

Chakra 6 – Ajna (cunoscuta ca si chakra celui de-al treilea ochi), este situata in centrul fruntii. Este centrul imaginatiei si al spiritului. Cand este blocata sau dezechilibrata este posibil sa pierzi legatura cu realitatea lumii fizice. Cand aceasta este echilibrata esti capabil sa imbini intuitia cu ratiunea; reusesti sa constientizezi al saselea simt, sa fii receptiv la el si sa folosesti vizualizarea creativa pentru a-ti manifesta sperantele si visele.

Cea de-a sasea chakra este indigo. Culoare complementara violetul. Cristalele care se pot aseza pe aceasta chakra sunt: AMETIST, LAPIS LAZULI, SODALIT, FLUORIT VIOLET, TURMALINA ALBASTRA, CUART, SUGILIT.

Chakra 7: Sahasrara (numita si chakra coroanei), este situata exact in crestetul capului. Reprezinta legatura cu spiritualitatea, cu eul tau superior si cu divinitatea. Este punctul de intrare pentru orice tip de energie care iti patrunde in corp si circula prin celelalte chakre.

Cea de-a saptea chakra are culoarea violet. Culori complementare: alb, auriu si transparenta incolora. Cristalele ce se pot aseza pe aceasta chakra sunt: AMETIST, SUGILIT, CUART, SELENIT, CITRIN, DIAMANT.


Articol preluat: https://tiganusionutz.wordpress.com/spiritualitate/semnificatia-chakrelor-si-pietre-specifice-fiecarei-chakre/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.