Forma corpului femeii demască traumele psihologice

Ai observat că forma corpului tău diferă de cea a prietenei tale, sau chiar a mamei tale. Dar știai că fiecare formă păstrează anumite informații despre traumele psihologice pe care le-ai acumulat de-a lungul traiectoriei tale în viață și care, ca rezultat, au avut un impact asupra fizicului tău? Ei bine, psihologul canadian Lise Bourbeau a demonstrat acțiunea reciprocă dintre cele două fenomene. Ca urmare, dacă le privești atent pe prietenele tale și alte cunoscute de sex femenin, poți afla multe lucruri noi despre ele pe plan pur psihologic.

Articol realizat cu informațiile prezentate de Lise Bourbeau în cartea: Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine – „Uitaţi-vă la oamenii din jurul vostru pentru a le descoperi este un exerciţiu foarte bun pentru intuiţie. Deoarece corpul ne spune totul despre acea persoană, există tot mai mulţi oameni care încearcă, prin toate mijloacele, să-şi modifice infatişarea, de exemplu apelând la chirurgia plastică sau dezvoltându-şi excesiv muşchii prin culturism. Atunci când vrem să ne ascundem corpul de ceilalţi, incercăm să ascundem acele răni care corespund părţilor „alterate” ale corpului nostru.
Prin intuiţie putem să descoperim la ceilalţi părţile transformate ale corpului. Am întâlnit de mai multe ori astfel de persoane. De exemplu, studiind o clientă în timpul unei consultaţii, am observat că avea un piept frumos, ferm, în timp ce prima mea impresie privind-o fusese că are sânii lăsaţi. A fost ca un „flash” de câteva secunde. Cum am învăţat să am încredere în intuiţia mea, i-am spus: „E ciudat, te privesc şi văd că ai sânii frumoşi, fermi, dar adineauri, pentru o secundă am văzut mai degrabă nişte sâni mici, moi. Ai făcut cumva o operaţie estetică?”. Femeia mi-a confirmat că, intr-adevăr făcuse o operaţie estetică deoarece nu-i plăceau sânii ei.
Este destul de dificil să vedem anumite detalii, mai ales tonusul muscular, în cazul femeilor care poartă sutien, pernuţe pentru a ridica umerii sau fesele şi alte accesorii care ne induc în eroare. Oricum persoana care se priveşte în oglindă nu se poate minţi pe sine. Este indicat să ne urmăm intuiţia şi prima impresie pe care o avem când privim pe cineva. ” (Lise Bourbeau)

cord de lumina

Forma siluetei: Linie
Dacă silueta ta nu are diferenţe marcante între partea de sus a corpului şi cea de jos şi nici curburi foarte evidente, atunci ai formă de linie. Chiar când te îngraşi, acumulezi relativ puţină grăsime în zona abdomenului şi a spatelui.
Trauma psihologică: Respingerea
Trezirea rănii: Încă de la concepere până la vârsta de un an. Trezită de părintele de același sex. Nu s-a simțit dorită, acceptată. Aceasta rană este deci traită cu persoanele de același sex.
Masca: fugara
Atitudinea și comportamentul fugarei: Ea crede că nu are dreptul să existe. Se întreabă ce face ea pe această planetă. Se consideră a fi nulă și fără valoare. Se exclude din lumea exterioară, fugind în lumea sa. Ea găsește numeroase mijloace de sustragere (astral, somn, droguri, alcool, etc.). O modalitate de a se sustrage din lumea fizică și de a se interesa de tot ceea ce este mental, intelectual. Se izolează chiar și în prezența altora, se simte singură, căci are nevoie de atât de puțin spațiu, că devine aproape invizibilă în fața altora. Fugara este adesea o perfecționistă obsedantă în anumite domenii. Se crede un ideal de neatins. Se panichează repede urmând scenariile pe care și le construiește.

Forma siluetei: Corp lung, subțire, fără tonus. Umeri picați și spate curbat
Trauma psihologică: Abandonul
Apariția rănii. Între naștere și vârsta de trei ani. Trezită de părintele de sex opus. Nu s-a simțit susținută și a simțit îndeosebi lipsa de afecțiune. Această rană este deci trăită în viață cu persoanele de sex opus.
Masca: dependenta
Atitudinea și comportamentul dependentei: Aceasta caută atenția, suportul și susținerea, mai întâi de toate, a anturajului. Ea poate de asemenea să devină victimă și deseori bolnavă doar pentru a atrage atenția. Are dificultăți în a funcționa singură. Dificultăți în a sta drept, se dezvoltă cu ajutorul altora sau altor lucruri. Mari afinități de comediantă, să fie vedetă într- o întâlnire. Pune întrebări în mod regulat, nu de nevoie, ci doar pentru a atrage atenția. La bătrânețe are multe angoase vis-à-vis de ideea singurătății.

Forma siluetei: Măr
Trauma psihologică: Umilirea
Trezirea rănii: între primul an de viață și vârsta de trei ani. Trezită de către părintele care reprimă orice formă de plăcere fizică. Poate fi unul dintre părinți sau chiar amândoi. S-a simțit agresată în libertatea sa, privată sa cunoască plăcerea fizică.
Masca: masochista
Atitudinea și comportamentul masochistei: O persoană foarte senzuală care iubește plăcerile asociate cu sens, dar pe care le refulează din frica de a nu deborda, de a nu pierde controlul și de a nu-i fi rușine. Face totul pentru a nu fi liberă, deci devine astfel prea serviabilă și se ocupă de nevoile apropiaților înaintea nevoilor ei.  Frecvent dezgustată de ea însăși, se tratează în interiorul ei cu obrăznicie și indignare. Se recompensează cu alimente, dându-și astfel motive de a fi dezgustaă de ea însăși. Atrage situații în public pentru a se umili.

Forma siluetei: Pară
Trauma psihologică: Trădarea
Trezirea rănii: Între vârsta de doi și patru ani. Trezită de către părintele de sex opus. S-a simțit trădată, manipulată sau mințită. Așteptările sale nu corespund părinților. Și-a pierdut încrederea. Această rană este deci trăită cu părintele de sex opus.
Masca: dominatoarea
Atitudinea și comportamentul dominatoarei: Având o personalitate puternică, ea iubește controlul exercitat asupra celorlalți pentru a-și răspunde propriilor așteptări. Caută să fie specială și importantă. Netolerantă și nerăbdătoare cu oamenii lenți. Încearcă să-și impună punctul de vedere în orice moment. Foarte seducătoare și manipulatoare. Sceptică în privința altora, din frică de a nu fi sedusă. Dificultatea în a fi cu cineva de sex opus. Nu are încredere atât de ușor. Nu poate tolera să fie mințită, dar îi minte des pe alții. Specialistă în a da vina pe ceillalți, nu își asumă responsabilitatea, dar își dorește ca toată lumea să o creadă responsabilă.

Forma siluetei: Clepsidra
Trauma psihologică: Nedreptatea
Trezirea rănii: Între vârsta de patru și șase ani. Trezită de către părintele de același sex. S-a simțit blocată în dezvoltarea propriei individualități. A suferit din cauza răcelii și insensibilității părintelui. Această rană este deci trăită alături de părintele de același sex.
Masca: Rigidă
Atitudinea și comportamentul rigidei: Foarte perfecționistă, ea vrea să trăiască într-o lume perfectă. S-a privat de propria sensibilitate pentru a nu simți imperfecțiunile. Pare a fi o eternă optimistă chiar dacă nimic nu funcționează. Admite rar că trăiește probleme, oboseală sau dureri fizice. Nu își recunoaște limitările, deoarece nu le simte. Se controlează ușor (greutate, alimentație, furie, etc). Poate fi catalogată ca rece și insensibilă. Se simte apreciată pentru ceea ce face, nu pentru ceea ce este. Foarte exigentă cu ea însăși.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.