Ierarhia Divină

Angelologia sau studiul ingerilor afirma ca sunt noua coruri sau ramuri angelice. Aceeasi clasificare o gasim si in Sfintele Scripturi dar si in scrierile lui Dionisie Pseudo-Areopagitul. Aceste noua coruri sunt grupate in trei mari trepte sau clase:

  1. In prima treapta, care este cea mai inalta, sunt aceia care sunt mai aproape de Dumnezeu, adica: Tronurile, Heruvimii si Serafimii.
  2. A doua treapta cuprinde: Stapaniile, Domniile si Puterile
  3. A treia cuprinde: Incepatoriile, Arhan­ghelii si Ingerii.

Există o listă mare de denumiri de îngeri, dar este imposibil să fie enumeraţi toţi, numărul lor fiind de ordinul miliardelor. Se spune ca de fiecare data cand Dumnzeu emite un gand (care este numai iubire infinita) se naste un inger. Doar Dumnezeu cunoaşte numărul exact al îngerilor.

1200px-Francesco_Botticini_-_The_Assumption_of_the_Virgin

SERAFIMII
Termenul „Serafimi” vine din ebraica – „saraph”, care inseamna „fierbinte”. Sunt cel mai inalt ordin al ingerilor. Sunt cei mai apropiati de Dumnezeu si stralucesc cel mai puternic. Sunt numiti „cei mai iubiti”. Au puterea cea mai mare, de aceea au rol de păzitori ai Raiului și a locurilor sfinte. Au o puritate deosebită, și luminează cel mai puternic în eterul universal. Au câte trei perechi de aripi uriașe. Au ca misiune primirea şi cunoaşterea planurilor Sfintei Treimi. Serafimii cunosc originea fiecarui suflet incarnat, mai sunt denumiti Ingerii destinului cosmic al omului. Putem sa-i contactam atunci cand dorim sa ne cunoastem destinul, cand vrem sa stim de ce ne-am incarnat. Ei vor arde neputintele, distrug devierile aducandu-ne astfel pe Drum.

HERUVIMII
Termenul înseamnă „înţelegere”, „revărsare de înţelepciune sau „împărtășirea înţelepciunii” în ebraică, ei sunt luminaţi şi astfel, prin heruvimi, înţelepciunea este transmisă şi altora şi luminarea ochilor spirituali este dată pentru vederea lui Dumnezeu şi pentru a primi înţelepciunea Lui. Cu alte cuvinte, Dumnezeu „şade între heruvimi”. Heruvimii sunt Stapanii Zodiacului, ne ajuta sa ne armonizam cu mediul nostru, ne invata sa integram, sa acceptam si sa iubim ceea ce suntem. Sunt Spirite ale unei înalte înţelepciuni, care ştiu să transpună în proiecte realizabile informaţiile primite de la Serafimi. Sunt reprezentati in iconografie ca fiind fiinte divine inaripate.
Ei reprezinta al doilea ordin in ierarhia ingerilor si se spune ca sunt alcatuiti din iubirea cea mai pura. Heruvimii fac ordine în mișcarea universului. Ei poartă bucuria și răspândesc iubirea Ființei Atotputernice, apărând în ochii oamenilor sub forma simbolică a unor copii cu aripi. Le-a fost acordată puterea înțelepciunii Divine, și cea de a păzi Cunoașterea Supremă. Este bine sa lucram impreuna cu ei pentru a permite schimbarii sa intre in viata noastra si pentru a ne transforma personalitatea prin Focul Purificator al sinelui nostru divin.

TRONURILE
Reprezinta puntea de lagatura intre planul material si cel spiritual si intruchipeaza dreptatea si justitia divina. Tronurile sunt agentii karmei, ele sunt cele care ne ordona reincarnarea pana invatam toate lectiile necesare evolutiei noastre spirituale. Invocam Tronurile atunci cand vrem sa asimilam lectia unei experiente, motivul pentru care trecem printr-o situatie. Ele ne ajuta sa evoluam, sa refacem lucrurile, sa asimilam lectiile astfel incat sa nu se mai produca. Tronurile ne arata mereu forta noastra interioara asa ca de fiecare data cand ne simtim neputinciosi in fata vietii este bine sa le invocam.
Primul în ierarhie este Binael, urmând Lauviah, Caliel, Leuviah, Pahaliah, Nelkhael, Ieiaiel, Melehel şi Haiviah. Acesti ingeri nu sunt numiţi „purtători de Dumnezeu” după Fiinţa Lui, ci după Har şi după slujba pe care o îndeplinesc, după cum scrie Sfântul Maxim Mărturisitorul. Prin aceşti îngeri se manifestă dreptatea lui Dumnezeu.

DOMINIOANELE sau DOMNIILE
Sunt considerate a fi supraveghetori ai ingerilor, in acord cu vointa divina. Rolul lor este sa il ajute pe om sa traiasca o relatie de abundenta, de bucurie si enuziasm cu Universul. Noi nu putem inainta spiritual fara bucurie, fara fericire. Domniile ne invata cum sa fim fericiti. Ne indruma catre fericirea din interiorul nostru. Domniile ne invata sa avem mai multa incredere in sinele nostru. Pentru a contacta Domniile trebuie sa lucram intai asupra increderii de sine pt a ne armoniza in acest fel cu energiile lor, pt a ne armoniza cu vibratiile lor de bucurie si incredere.
Domniile spun ca „a fi lipsit de incredere in sine inseamna a fi lipsit de incredere in Univers”. Domniile ne invata sa stim sa ne fructificam toate capacitatile in slujba tuturor, ele ne dau Legea Cosmica a daruirii. „Daca vrei sa primesti, DARUIESTE!”

STAPANIRILE
Reprezinta „ceata razboinicilor luminii”, ei cheama fiecare fiinta sa se debaraseze de ceea ce nu mai are nevoie, este vorba de lupta cu fortele intunericului, expulzarea energiilor toxice care nu provin din lumina si iubirea divina. Stapanirile ne dau forta de a ne elibera, de a merge bazandu-ne pe noi insine, pe Drumul ales. Ele ne dau forta de a nu ne lasa ingenunchiati de viata, ne arata calea Stapanirii de sine. Stapanirile ne invata cum sa nu ne mai pierdem energiile in supararile cotidiene, prin accese de furie, ne invata sa mergem pe drumul drept, fara sa ne lasam influentati de ceea ce este in exteriorul nostru.
Stapanirile ne dau forta de a „vinde toate perlele mici pt a o cumpara pe cea mare… de a arunca toti pestii mici pentru a-l prinde pe cel mare” dupa cum ne vorbea Iisus in Pilde.

VIRTUTILE
Ne invata sa recunoastem ceea ce suntem cu adevarat dincolo de ceea ce cred sau vad altii, dincolo de aparente. Virtutile ne invata sa transcendem fiintele si lucrurile, sa vedem ceea ce sunt dincolo de lumea vizibila. Ele ne invata sa ne conectam cu Soarele si Luna. Virtutile ne indeamna sa muncim mai mult asupra noastra pt a ne indeparta treptat de vocea autoritara a egoului care nu face altceva decat sa ne impiedice sa traim o viata fericita. Focului solar al Virtutilor le putem cere sa arda aceasta parte a noastra astfel angajandu-ne sa redescoperim Sinele nostru Divin.
Virtutile sunt Ingerii insarcinati sa ne aduca Lumina lui EU SUNT atunci cand totul ni se pare intunecat in viata de zi cu zi, ele aprind in om focul care arde toate neputintele, toate defectele, toate blocajele. De asemenea, Virtutile guverneaza ordinea in Universul fizic, veghind asupra miscarii corpurilor ceresti cum ar fi Soarele, Luna, stelele, planetele, inclusiv Pamantul minunat pe care traim.

INCEPATORII
Trezesc in noi forta iubirii, iubirea fiind darul dat Divinitatii fiecaruia din noi. Omul este o fiinta logica, de ratiune iar iubirea este intotdeauna necugetata. Daca intervine ratiunea in iubire aceea nu este iubire. A iubi inseamna a accepta irationalul, inseamna sa nu stii de ce iubesti si sa iubesti oricum. Incepatorii ne ajuta sa lucram cu vibratia iubirii, sa iubim chir daca nu merita persoana respectiva, ne invata iubirea aceea gratuita care iarta orice.
Incepatorii ne transmit ca putem pune capat karmei prin iertare. Daca iertam pe cineva legatura dintre noi si persoana respective este dizolvata, eliberandu-ne de acea persoana. Ceata incepatorilor ne invata sa iubim prin cele trei forme ale iubirii:

  • Iubesc pentru mine si doar pentru mine! (il iubesc pe celalalt pt ceea ce imi ofera)
  • Iubesc pentru noi (iubesc si relatia care se creeaza intre noi prin ceea ce eu ii ofer)
  • Iubesc pentru celalalt (pentru ca ii doresc fericirea chiar daca fericirea lui nu inseamna sa fie alalturi de mine)

Incepatorii ne invata ca drumul inimii depaseste drumul ratiunii si ca adevarata frumusete este atunci cand un om exprima la exterior ceea ce este in interior. Ele vegheaza si asupra Planetei noastre, inclusiv asupra natiunilor si oraselor noastre, implinind Voia Lui Dumnezeu.

ARHANGHELII
Sunt mesagerii Lui Dumnezeu, invatatorii omenirii. Ei ne aduc cunoasterea si intelegerea. Arhanghelii ne invata sa relativizam lucrurile si adevarurile, ne invata ca adevarul nu exista acesta fiind cel mai mare adevar! Arhanghelii ne invata sa intelegem ce se petrece in viata noastra, ne invata sa comunicam, ne invata discernamantul. Ceata Arhanghelilor ne invata sa unim in noi tot ce este dual, pentru ca nimic nu este „bine”sau „rau”. Ei guverneaza intreaga rasa umana dar si pe Ingerii pazitori, fiecare Arhanghel avand o specializare, reprezentand si un anumit aspect al Lui Dumnezeu.

INGERII
Ingerii sunt cei care duc cererile noastre catre sferele superioare. Sunt cei mai aproape de noi din punct de vedere vibratoriu si energia lor este accesibila omului pentru ca este legata de corpul sau astral. Ingerii ne sunt calauzele noastre, ne privesc, ne observa si ne ajuta de fiecare data cand le cerem asta. Ei ne ajuta sa lucram asupra prejudecatilor noastre, ne arata ceea ce suntem dincolo de formele noastre. Foarte important: nu intervin in vietile noastre daca nu sunt rugati decat daca ceva ne ameninta viata si momentul marii treceri nu a venit inca. Ei ne invata sa vedem BINELE in RAU in loc sa vedem RAUL in BINE asa cum facem acum. Fiecare om are minim doi ingeri pazitori, numarul ingerilor pazitori putand fi foarte mare deoarece cei care ne iubesc si ne doresc binele, rugandu-se pentru noi ne pot trimite ingeri suplimentari.


Articol preluat: https://astrodeva.wordpress.com/2017/05/30/ierarhia-divina/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.