Timpul este un Prieten

De multe ori privim Timpul ca pe un dușman.

Oamenii se grăbesc pentru că nu au niciodată suficient “Timp” pentru a realiza totul din lista lor de sarcini. Sunt într-o cursă a termenelor limită – doresc mai mult de 24 de ore în fiecare zi – își spun că este vorba despre calitatea Timpului pe care îl petrec cu copiii lor nu de cantitatea de Timp.

jon-tyson-771694-unsplashTimp.

Ei se privesc în oglindă, iar furia împotriva trecerii Timpului se vede pe ei. Ei stau pe cântare și blestemă sânii moi, mici și lăsați. Se grăbesc la birourile chirurgilor plasticieni și plătesc bani pentru a se re-actualiza înapoi la zilele bune înainte de apariția ridurilor de râs, talpa gâștii și petece de chelie.

Timp.

Ei își regretă trecutul și se tem de viitorul lor. Ei trăiesc într-o stare constantă de a privi în urmă și de a alerga să facă tot ce se poate pentru a prinde din urmă un mâine pe care nu îl pot captura niciodată.

Timp.

Într-o clipită de ochi, bebelușul pe care-l țineau în brațe, are un copil al lui. Unde s-a dus Timpul? Când se aflau în acel moment – erau siguri că Iadul Părintelui nu se va sfârși niciodată. Va fi vreodată o noapte când toate cele opt ore vor curge împreună într-un vis neîntrerupt? Când s-a schimbat totul? De ce nu au observat?

Timp.

Când au devenit părinții lor atât de fragili? Ce s-a întâmplat cu tatăl lor puternic? Cu mama lor indisputabilă? Ce este această durere înainte de durerea care trăiește ca un nod în piept?

Timp.

În graba noastră să fugim de cine eram sau să urmărim ceva în viitor – atât de des pierdem darul care este chiar în fața noastră. Momentul Binecuvântat Acum.

Timpul este un prieten.

Timpul ne dă perspectiva să știm că și aceasta va trece – totul va trece. Timpul ne dă răbdarea de a îndura – Viața se va schimba, Viața se schimbă mereu. Timpul ne dă înțelepciunea să știm când să renunțăm – și când să acceptăm. Timpul ne aduce Iubire – Iubirea ne găsește mereu, nu ne putem ascunde niciodată de Iubire.

Iar Iubirea trăiește – peste Timpul însuși.


Articol preluat: https://inaloveworld.wordpress.com/2018/09/25/timpul-este-un-prieten/

Un comentariu la „Timpul este un Prieten”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Acest site nu permite această acțiune.